Kecskemét

Valódi kincsek a fa alá

2017.12.18

Kecskemét

A Seuso-kincs, a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása 2018. január 30-án nyílik Kecskeméten a Cifrapalotában. A nagy érdeklődésre való tekintettel a múzeum előértékesítésbe kezd, a belépők karácsonyi csomagolásban várják az ajándékozni vágyókat.

Eredményes, 23. évét zárta az Ölelő Kéz Alapítvány

2017.12.18

Kirakat

Munkaértekezlet keretében köszönte meg az odaadó munkát dr. Fáy Tamásné, az alapítvány titkára, és kívánt kollégáinak Békés Boldog Ünnepeket és Eredményes Új Esztendőt.

A vasárnapi egész napos műsorfolyam fő helyszíne Kecskemét lesz

2017.12.17

Kecskemét

A hatodik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampány kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. 

Országos rekorddal zárult Kecskeméten a Kodály nyomában online zenei játék

2017.12.16

Kecskemét

Csaknem 50 hazai és határon túli település 89 kórusában 3100 énekes énekelt együtt a Kodály nyomában országos online zenei játék pénteki díjátadó gáláján, köztük ezren Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban az Énekel a világ akció keretében, ezzel országos rekordot állítva.

Elkészült a Neumann János Egyetem hivatalos bemutatkozó filmje

2017.12.14

Kecskemét

A pár perces összefoglalóban az egyetem öt karáról kapunk tájékoztatást.

A Mindennapok Angyalait díjazták Kecskeméten

2017.12.09

Kecskemét

A Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolói, 2017. december 7-én, csütörtök délután pénzjutalomban részesültek. A „Mindennapok Angyalainak" áldozatos és sokszor emberfeletti munkáját a Hovány Alapítvány ismeri el ily módon, idén immár negyedik alkalommal.

Karácsonyi készülődés Kecskeméten a Megyeháza előtt

2017.12.08

Kecskemét

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Hungarikumok és a megyei értéktárban szereplő értékek jegyében, Karácsonyi Készülődés címmel tartott ünnepre hangolódó rendezvényt a Megyeháza előtt a mai nap során.

Andersen ismert meséje különleges formában elevenedik meg a kecskeméti színpadon

2017.12.07

Kultúra

A Kecskemét City Balett és a prózai tagozat művészei közösen hozzák létre a varázslatot a színpadon.

Mi-24-es harci helikoptereket szállítanak nagyjavításra Oroszországba Kecskemétről

2017.12.02

Kecskemét

A négy helikopter átfogó ipari nagyjavításon esik át az orosz AO Vertoljoti Rossziju cégnél.

Új helyen a Magyar Posta kecskeméti logisztikai üzeme

2017.11.30

Kecskemét

Új, a korábbinál mintegy ötször nagyobb bérelt telephelyre költözött a Magyar Posta kecskeméti logisztikai üzeme és a garázsa.

Vallásról, gyógyításról és kommunikációról tartanak konferenciát Kecskeméten

2017.11.29

Kecskemét

A vallás, a gyógyítás, a gyógyulás, a kommunikáció és a mindezekben megjelenő "emberszeretet" összefüggéseiről, kérdéseiről rendeznek konferenciát csütörtökön a Kecskeméti Református Újkollégiumban lelkipásztorok, kommunikációs szakemberek, városi képviselők és orvosok részvételével.

Megnyílt a Magyar Nemzeti Múzeum első világháborús vándorkiállítása Kecskeméten

2017.11.25

Kecskemét

A kecskeméti Vasútparkban a 18 méter átmérőjű, félgömb alakú sátorban november 24. és 29. között tekinthető meg a kiállítás.

Jövőd a tét! A Bács-Kiskun Megyei Pályaválasztási Kiállítás sikereiről

2017.11.23

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, immár 17 éve hagyományszerűen rendezi meg elsősorban az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak szóló „JÖVŐD A TÉT!” Pályaválasztási Kiállítást.

Díjat nyert a kecskeméti Mercedes-Benz közlekedésbiztonsági programja

2017.11.21

Kecskemét

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárának „MobileKids – Gyermekek biztonságos közlekedése" programja junior kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség, a CSR Hungary Díjat és az ezzel járó két éves védjegyhasználatot.

Mosolygó fogacskáikkal nyertek a kecskeméti elsősök

2017.11.20

Kecskemét

Ma délelőtt került sor a „Mosolygó fogacskák” pályázaton elnyert 1.000.000,- Ft átadására, melyből a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.a osztálya egy felújított high-tech termet kapott, ezen felül egy egész napos osztálykirándulást a Csodák Palotájába, a DM jóvoltából.

Túl minden határon est Kecskeméten

2017.12.18

Közösség

Jegyek még kaphatók a 2018. február 24-i Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban megrendezendő előadásra.

I. Neumann János Egyetem – Röpke Röplabda Kupa Kecskeméten

2017.12.17

Kecskemét

2017. december 16-án, szombaton került megrendezésre az I. Neumann János Egyetem –Röpke Röplabda Kupa. A versenyen a házigazda egyetem három csapata mellett két vendég csapat, a Pálinka SC és Kandó csapatai is pályára léptek. Az egyetemi röplabdások, a Röpke SE-vel folytatott közös munkájuk óta, első alkalommal hirdettek versenyt.

Megkezdődik a kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet korszerűsítése

2017.12.16

Kecskemét

Több mint 4 milliárd forintnyi hazai és európai uniós forrásból, a Modern Városok Program keretében megkezdődik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének korszerűsítése - jelentette be Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora pénteken a helyszínen.

Továbbra is Cseke Péter irányítja a kecskeméti teátrumot

2017.12.15

Kecskemét

Újabb öt évre Cseke Pétert bízta meg a kecskeméti Katona József Színház vezetésével a város közgyűlése csütörtöki ülésén.

Boszorkányok ropták táncukat Kecskemét főterén

2017.12.12

Kecskemét

Boszorkányok lepték el a hírös várost szombaton este. Tűzzsonglőrök és dobosok vezették fel a banyák felvonulását, ami a Híres Város Turisztikai Központ elől indult, majd a főtéri nagyszínpadnál ért véget. Itt aztán a szemerkélő hóesés ellenére felforrósodott a hangulat, megválasztották a legügyesebb boszit is, a Boszorkány Szombat Lucáját.

Kecskemét híres szülöttjére koncertekkel emlékeznek a Müpában

2017.12.09

Aktuális

A 135 éve született Kodály Zoltánra emlékeznek koncertekkel és a Klassz a pARTon! eseménysorozat programjaival december 16-án és 17-én Budapesten, a Müpában.

Mesecímeresek lesznek a kecskeméti óvodák

2017.12.08

Kecskemét

Az első ilyen már el is készült. Az Árpádvárosi óvoda megújulása után már a Csigabiga Óvoda nevet viseli.

Kecskemét polgármesterével érkezett idén a Gong Mikulás

2017.12.06

Kecskemét

Nagy meglepetésben volt részük kedden reggel a Csongrádi Utcai Óvoda gyerekeinek. Nem csak a Mikulás jött el hozzájuk, de a polgármester az alpolgármester és a rádió ügyvezetője is ajándékokkal megrakodva érkezett az intézménybe.

Hatan vehették át idén a "Keresztény Közéletért" Emlékérmet Kecskeméten

2017.12.02

Kecskemét

Hat személyt tüntettek ki a ,,Keresztény Közéletért” Emlékéremmel péntek délután a Görögkatolikus Közösségi Házban. A dr. Varga László kereszténydemokrata politikus és drámaíróról elnevezett és őt ábrázoló díjat olyan kiválóságok vehetik át, akik a keresztény közéletiség jegyében tevékenykednek.

Diplomát kaptak a Mercedes-Benz művezetői

2017.11.29

Kecskemét

A hiánypótló program különlegessége, hogy egy eddig nem létező képzési kategóriát teremtett Magyarországon, az oktatási anyagokat a Német-Magyar Iparkamara szakemberei a Mercedes-Benz hazai gyárának igényeire szabva dolgozták ki a németországi tananyagot alapul véve.

Mikulás jön a Hófánk pályára

2017.11.28

Kecskemét

December 5-én, kedden délután a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a Hófánk pálya vendége a MIKULÁS!

Kodállyal és tánccal kápráztatták el a Kecskemétre látogató nagykövetasszonyokat

2017.11.24

Kecskemét

Kecskeméttel ismerkedett csütörtökön 12 nagykövetasszony, akik az országgyűlés háznagyának és a külügyminiszter feleségének kíséretében érkeztek városunkba. A városháza dísztermében saját fülükkel tapasztalhatták meg azt is, miért világhírű Kodály zenéje.

Már a legmagasabb pontnál tart a ZÁÉV a kecskeméti egyetemen

2017.11.22

Közélet

Az új komplexum első épületében összesen 226 helyiséget alakít ki a zalai magasépítő cég.

Bács megyei gimnáziumok az ország élvonalában

2017.11.20

Megye

A HVG 2018-as középiskolai 100-as rangsorában 3 kecskeméti, a Bányai Júlia (48.), a Katona József (54.) és a Bolyai János Gimnázium (89.), illetve a bajai III. Béla (70.) és a kalocsai Szent István Gimnázium (94. helyezettként) szerepel a listában.

Új gyáregységet nyitott az indiai, autóipari SMP cégcsoport Kecskeméten

2017.11.17

Kecskemét

Az indiai tulajdonú, autóipari Samvardhana Motherson Group (SMG) 30 milliárd forintos beruházással új gyáregységet nyitott Kecskeméten, a fejlesztés 500 új munkahelyet teremt. A lökhárítókat gyártó SMP (Samvardhana Motherson Peguform) kecskeméti gyár létrehozásához a magyar kormány több mint 7,7 milliárd forinttal járult hozzá.