Kecskemét

A nemzeti ünnepen zárva lesz a kecskeméti Piaccsarnok

2017.03.14

Kecskemét

Az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén: március 15-én, szerdán a Kecskeméti Piaccsarnok zárva tart.

A 100 000. ügyfelet köszöntötték a kecskeméti Rákóczi úti Kormányablakban

2017.03.13

Kecskemét

A szerencsés ügyfél, Szilvási Zoltán délután érkezett a A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskemét, Rákóczi úti kormányablakába, ahol az ott dolgozók már az örömhírrel fogadták.

A kecskeméti Bolyai gimisek nyerték a Tőzsdejátékot

2017.03.12

Kecskemét

A kecskeméti Bolyai János Gimnázium diákjai nyerték a Tőzsdejátékot középiskolásoknak elnevezésű vetélkedő döntőjét Budapesten.

Javulhat az internet szolgáltatás Kecskeméten is

2017.03.11

Kecskemét

Az építési engedélyek birtokában akár már májusban megkezdheti az internet hálózat kiépítését az Opticon Kft. a kecskeméti járásban.

Friss parasztkenyér szombatonként a kecskeméti piacon

2017.03.07

Kecskemét

Nemcsak látványosság lesz, de a hétvégén piacolók számára újabb szolgáltatást nyújt, hogy szombati napokon ismét kemencében süti a kenyeret a Kecskeméti Piaccsarnok külső – kút melletti - helyszínén Király Roland pékmester.

A kecskemétiek véleményére is kíváncsiak a város arculati kézikönyvének kialakításában

2017.03.01

Kecskemét

Kecskemét településképi arculati kézikönyvet készít, melynek célja, hogy meghatározza a város jellemzőit, értékeit, eltérő karakterű településrészeit, majd eszerint építészeti ajánlásokat fogalmazzon meg szöveges és képi formában az egységes településképhez való illeszkedés céljából.

Ezeken a helyeken torkoskodhatunk csütörtökön

2017.02.28

Megye

Idén nem hirdették meg központilag a Torkos Csütörtök akciót, a Clementine Consulting elemzői interaktív térképen összegyűjtötték azokat az éttermeket, ahol március 2-án torkoskodhatunk, a megyében Kecskeméten a Wernesgrüner Söröző és Étteremben, Lajosmizsén a Tanyacsárdában és Kiskőrösön a Fortuna Étteremben.

Egyszerű megoldást ajánl a derékfájásra a kecskeméti Fürdő Gyógyszolgáltatása

2017.02.25

Kirakat

A McKenzie terápiával rövid időn belül, otthon végezhető gyakorlattal megszüntethető a kínzó fájdalom.

Szombaton veterán autó-és motor alkatrész börze lesz Kecskeméten

2017.02.24

Kecskemét

Az idei év legelső börzéjét rendezik meg a Szent László körúti vásártéren.

Történelmi emlékek elevenednek meg Kecskeméten

2017.02.21

Kecskemét

A programban szerepel: túlélők beszámolója, kerekasztal beszélgetés a kutatóintézetek munkatársai, a pedagógusok, illetve a diákok között, könyvbemutató, filmvetítés és kortárs, a GULAG-GUPVI témáját bemutató színpadi előadás is.

Újra ismert kecskemétieket vár Kriskó János

2017.02.20

Kecskemét

Február 28-án 18 órakor újra ismert kecskeméti személyiségek mesélnek életükről, munkájukról, sikereikről a Hírös Város Turisztikai Központ pódiumbeszélgetésén.

Kialakulnak-e "No-go" zónák Kecskeméten?

2017.02.17

Kecskemét

Szabadidős negyed kijelöléséről, a Modern Városok Programhoz kapcsolódó egyes intézkedésekről és a Városi Támogatási Programról is döntött Kecskemét közgyűlése.

Melyik lesz a 10 legszebb magyar szó?

2017.02.15

Kecskemét

Az Anyanyelvek Nemzetközi Napja alkalmából a kecskeméti Ifjúsági Otthonban február 20-án, hétfőn előadást tartanak anyanyelvünk változásairól, a mai nyelvhasználatról, a diáknyelv érdekességeiről.

Holnaptól látogatható lesz a kis Szurikáta lány a Kecskeméti Vadaskertben

2017.02.10

Kecskemét

Hétvégénként lehetőség nyílik bepillantást nyerni a csibész kis szurikáta életébe.

A vasbeton födémtől a hőreflektáló cserépig: tetőkonferenciát tartottak Kecskeméten

2017.02.05

Gazdaság

Az Akker-Plus Kft. a tetőépítés témakörében tartott kivitelezői konferenciát pénteken. Az eseményen a szakma meghatározó képviselői mutatták be az idei év legfontosabb aktualitásait, valamint az üzletileg új sikerekkel kecsegtető újdonságokat.

Március 15: a megemlékezés kecskeméti programjai

2017.03.14

Kecskemét

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából tartandó városi megemlékezés helyszíneit mutatjuk.

Adótraffipax: Hétfőn Kecskeméten és Kiskunfélegyházán ellenőriz a NAV

2017.03.12

Kecskemét

A NAV kedden tette közzé, hogy rendszeresen nyilvánosságra hozza az előre meghatározott ellenőrzési helyszíneket, és máris itt a lista, mely megyékben, milyen vállalkozásokat fognak felkeresni a következő 2-3 hétben.

Idén a Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn is Muzsikál az erdő

2017.03.12

Megye

Idén három térségben rendezik meg a Muzsikál az erdő elnevezésű rendezvénysorozatot, amelyen az erdei koncertek mellett szakvezetéses sétákkal, előadásokkal és tárlatokkal is várják az érdeklődőket.

Ma kezdődik a 32. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

2017.03.10

Kecskemét

Március végéig tart, programjai pedig Kodály és a szecesszió mottó köré szerveződtek.

Öt év börtönt kapott

2017.03.03

Megye

Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetőper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken.

Ősbemutató manókkal és varázslatos muzsikával

2017.03.01

Kultúra

Egy titkokkal teli erdő, sok apró, zöld ruhás manó és Donizetti gyönyörű muzsikája teremt varázslatos hangulatot A manóvizsga előadásán. A látványos produkció rendezője Cseke Péter, aki mesél egy kicsit a kecskeméti színház új produkciójáról.

A kecskeméti Bozsó János festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás Rómában

2017.02.26

Kecskemét

Bozsó János Munkácsy-díjas festőművész ötven kis- és közepes méretű olajfestményét mutatja be az a kiállítás, amely Tájak-érzelmek címmel pénteken nyílt a Római Magyar Akadémia Galériájában az olasz fővárosban.

A ZÁÉV építi fel a Pallas Athéné Egyetem campusának első elemét

2017.02.24

Megye

A Kecskeméten kialakuló új campus-komplexum összesen öt épületből áll majd, a most kihirdetett oktatási épület már jövő augusztusra elkészül.

Kulturális együttműködés jött létre a Zeneakadémia és Kecskemét között

2017.02.23

Kecskemét

Megállapodást kötött a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és Kecskemét önkormányzata a szakmai összefogás és közös kulturális programok megvalósítása érdekében csütörtökön az egyetemhez tartozó kecskeméti Kodály Intézetben.

Csapatmunka és szilárd hivatástudat jellemzi a megye tűzoltóit

2017.02.21

Megye

Évértékelő és feladatszabó tiszti értekezletet tartott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Kecskeméten. Az állománygyűlésen a társszervezetek vezetői, a főfelügyelők, a kirendeltségvezetők, a tűzoltóparancsnokok, valamint az igazgatóság tiszti állománya jelent meg.

Kihívásokkal teli év elé néz a Foglalkoztatási Főosztály

2017.02.17

Megye

Dr. Simon Attila István a munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár országjáró körútja keretében látogatott el Bács-Kiskun megyébe 2017. február 14-én, vele találkoztak Kovács Ernő kormánymegbízott, Kollár Péter a Foglalkoztatási Főosztály vezetője, valamint a főosztály további vezetői.

Tudjunk meg többet az otthoni hospice ápolásról

2017.02.16

Megye

A kecskeméti Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány immár több mint 20 éve végzi tevékenységét, segíti a rászorulókat otthonukban, szeretteik körében a legmegfelelőbb, egyénre szabott biztonságos ápolásban. Kecskeméten és környékén látják el betegeiket, illetve a hozzátartozó családokat speciális szakismerettel rendelkező ápolók és orvosok segítségével.

Szerelmi kalandtúrára hív a kecskeméti Piaccsarnok

2017.02.11

Kecskemét

A SZÉK Egyesület által működtetett Parázs Pasztorális Központ ismét egy vidám pár perces akcióra: flashmobra hív mindenkit a Piacra, február 11-én, szombaton 9.30-ra. A villámcsődületet a kecskeméti Házasság hete programsorozat és egyben az április 1-ig tartó Szerelmi kalandtúra nyitó rendezvényeként tartják meg.

A tudását adja a Knorr Bremse

2017.02.09

Gazdaság

A magyar beszállító kis- és középvállalkozások fejlesztése érdekében együttműködés jön létre a Nemzetgazdasági Minisztérium és a fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse csoport magyarországi vállalatai között. Az erről szóló szándéknyilatkozatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és a leányvállalatok vezetői írták alá ma Budapesten.

Négymilliárd forintot fordítanak a kecskeméti városháza felújítására

2017.02.03

Kecskemét

Felújítják a kecskeméti városháza műemléképületét, további egymilliárd forintból pedig látogatóközpontot is kialakíthatnak a 120 éves épületben.