2024.04.26, Péntek
Növeli gyártókapacitását Kecskeméten az ACPS Automotive
Facebook/szijjarto.peter.official

Növeli gyártókapacitását Kecskeméten az ACPS Automotive

mti

2021.03.04. 17:23

A német cégcsoport legnagyobb gyártóbázisa a magyarországi, kecskeméti ACPS Automotive Kft.

Hirdetés

A német központú, vonóhorgokat gyártó  ACPS Automotive Kft. a beruházás során beszerzett gépekkel az eddigi 1,2 millió darabos gyártási kapacitását még az idén nagyjából 1,3 millióra növeli. Ezzel pedig megerősíti a nemzetközi vállalatcsoportnál betöltött „legnagyobb gyártólokáció” pozícióját.

Szijjártó Péter az ACPS Automotive Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatóján elmondta: a vállalat mintegy 832 millió forint összegű fejlesztéséhez a kormány 274 millió forint támogatást biztosít. A beruházással a cég csaknem ezer munkahelyet őriz meg, miközben tovább növeli gyártási kapacitását - emelte ki.


Kiemelkedő szerepben a magyarországi fejlesztés

Gajda Pál, az ACPS Automotive Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: a németországi központtal rendelkező, több mint 1600 főt foglalkoztató ACPS-cégcsoport legnagyobb gyártóbázisa a magyarországi, kecskeméti ACPS Automotive Kft.

Az elmúlt években építettek új gyártócsarnokot, raktárat és tesztközpontot is. Számos szabadalmi bejegyzésük pedig a világ minden táján megtalálhatóak a vonóhorogrendszerekben.

A kecskeméti üzemben a termelés mellett kiemelkedő szerepben van a fejlesztés is, ugyanis a termékek mindegyikét egy nagyjából 40 fős csapat munkájával Magyarországon fejlesztik. Több nagy nemzetközi autóipari vállalat – köztük a Volvo- és a Volkswagen Csoport – is Kecskemétről, az ACPS Automotive Kft.-től szállítja gépjárműveihez a vonóhorgokat.

KecskemétKecskemétautógyártás