2024.03.28, Csütörtök
Hétvégén Kecskeméten is Kiskunhalason is megkóstolhatók a legfinomabb sörök
Illusztráció (pixabay.com)

Hétvégén Kecskeméten is Kiskunhalason is megkóstolhatók a legfinomabb sörök

www.beerporn.hu

2020.10.06. 11:44

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni.

Hirdetés

Sörkóstolókkal, vezetett főzdetúrákkal, gasztronómiai produkciókkal készülnek a magyar sörfőzdék a Nyitott Főzdék Napjára, amelyet október 10-én, szombaton tartanak meg először. Bács-Kiskun megyében a Kecskeméti Sörmanufaktúra és a kiskunhalasi Oasis Brewery csatlakozott a programhoz. 

A vendéglátás és a turizmus koronavírus-járvány miatti visszaesése nagyon nehéz helyzetbe hozta idén a kisüzemi sörfőzdéket, amelyek termékeik túlnyomó részét a korlátozó intézkedések miatt megtorpanó vendéglátásban értékesítik. A főzdék igyekeznek változatos, új csatornákon juttatni el söreiket a fogyasztókhoz.

Ehhez járul hozzá a Nyitott Főzdék Napja is, amelyen a sörfőzdéknél kóstolhatják meg a különböző sörtípusokat a látogatók. 

Végigkóstolhatók a főzdék friss sörei

A 2005-ben alapított Kecskeméti Sörmanufaktúránál október 10-én minden látogató betekinthet a sörfőzés rejtelmeibe az ingyenes üzembejárások során! A főzdetúrák előtt és közben, vagy épp után pedig lehetőség lesz végig kóstolni a főzde extra friss söreit! Eközben készülnek ínycsiklandó grillkolbászok, de este koncerttel is készülnek a szervezők, hiszen 2 órától akusztikus koncertet ad a Heavenhike zenekar! 

Kiskunhalason először lesz lehetőség bejárni az Oasis Brewery, újonnan induló kézműves sörfőzde üzemét. A minőségi, és egyedi ízvilágú alapanyagokból dolgozó főzde szombaton óránként indít főzdetúrákat, amelyek során kóstolhatók lesznek a legújabb és még készülő Oasis főzetek! A túrán résztvevő vendégek egyebek mellett Oasis Brewery üvegpoharat kapnak emlékbe, azok, akik megéheznek, a Sparhelt lepény büfénél csillapíthatják az étvágyukat. 

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.

KecskemétKecskemétKiskunhalassörfőzde