2024.03.19, Kedd
Intelligens üzemet fejleszt az ESZO Kft. vezette konzorcium Kecskeméten és Ercsiben
A kép illusztráció - eszokft.hu

Intelligens üzemet fejleszt az ESZO Kft. vezette konzorcium Kecskeméten és Ercsiben

mti

2020.07.08. 13:33

A 2022 végén záruló projekt eredményeképpen felállítanak egy innovatív vállalati üzleti modellt, a gyármodellt, amely alapján létrejön az intelligens üzem ipar 4.0-ás informatikai háttérrel.

Hirdetés

Az olaj- és vegyipar, valamint az energetikai ágazat részére technológiai cső-, acélszerkezet- és gépszerelési szolgáltatást nyújtó ESZO Szerelő és Kereskedelmi Kft. vezette konzorcium intelligens üzem fejlesztését kezdte el a Fejér megyei Ercsiben, valamint Kecskeméten.

A társaság a Neumann János Egyetemmel konzorciumban a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert 618,42 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást egy 1,028 milliárd forintos kutatás-fejlesztési projekt végrehajtására.

A projekt keretén belül olyan intelligens technológiákon alapuló, a kft. működésébe szorosan illeszkedő gyártóüzem kifejlesztése a cél, amely az üzemi anyagáramlási szinttől kezdve a vállalatirányítási szintig képes integrálni a legkorszerűbb megoldásokat, és kezelni tudja a kisebb partnerek sokféle formában (méret, anyagminőség, geometria) megjelenő igényeit, amelyek akár egyedi megrendeléseket vagy kisebb sorozatokat is jelenthetnek.


 

KecskemétKecskemét