2024.04.20, Szombat
Elismeréseket adtak át a kecskeméti kórház dolgozóinak a Semmelweis-napon
Illusztráció (pexels.com)

Elismeréseket adtak át a kecskeméti kórház dolgozóinak a Semmelweis-napon

kecskemet.hu

2020.07.03. 13:24

A járványügyi helyzet miatt ezúttal kültéren, a kórház udvarának az ambulancia előtti részén tartották meg a hagyományos rendezvényt.

Hirdetés

Július elseje minden évben a magyar egészségügy legfontosabb ünnepe. Ezen a napon született ugyanis Semmelweis Ignác, akit az anyák megmentőjeként ismernek. A Semmelweis Naphoz kapcsolódóan tartottak ünnepséget kedden délután a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház udvarán, ahol átadták az intézmény hagyományos elismeréseit.

Kedden délután tartották a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban az egészségügyi dolgozók legnagyobb ünnepét, amikor Semmelweis Ignácra, a magyar orvostudomány legnagyobb nemzetközi tekintélyű orvosára és hivatásuk tiszteletére emlékeztek. A járványügyi helyzet miatt ezúttal kültéren, a kórház udvarának az ambulancia előtti részén tartották meg a hagyományos rendezvényt.

A Semmelweis nap az idén talán még nagyobb jelentőséggel bír, mint eddig bármikor – hangsúlyozta Engert Jakabné alpolgármester az ünnepségen.

"A 2020-as rendhagyó év az egész világon így hazánkban is, és Kecskeméten is a koronavírussal szembeni kihívásban kellett hogy helyt álljon az egészségügy. Rendkívüli odaadással kellett végezniük és felkészülni a rendre előforduló nagyfokú tudást, tapasztalatot és rugalmasságot igénylő helyzetek megoldása során"

– fogalmazott az alpolgármester.

Az ünnepségen, melyet a kórház immár hat éve megalakult kórusa színesített dalaival, több köszöntő is elhangzott.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki az egészségügyi dolgozók munkájáért és példamutatásáért, melyet a nehéz helyzetben is tanúsítottak.

Dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntő beszédében elmondta, Semmelweis Ignác nevéhez köthető a kézmosás fontossága, amely napjainkban is az egyik leghatékonyabb módszer a vírusfertőzések megelőzésében.

Dr. Svébis Mihály a Bács- Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója megköszönte minden dolgozó hozzáállását, hiszen ez alatt a nehéz időszak alatt is fegyelemmel dolgoztak.

Az ünnepi megemlékezést idén Dr. Bozóky István, a Tüdőbelgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa tartotta, a beszédek után zárásként az oklevelek átadása következett.

KecskemétKecskemétBács-Kiskun Megyei Kórházelismerésegészségügy