2024.04.20, Szombat
Épül a Bányai Júlia Gimnázium új sportcsarnoka
Mercedes KA facebook

Épül a Bányai Júlia Gimnázium új sportcsarnoka

Mercedes KA facebook

2020.06.09. 16:06

A gimnázium udvarán épülő sportcsarnok acél pillérei már állnak, a falváz beépítésének és a kiszolgáló épületrész koszorúinak betonacél szerelése folyamatban van.

Hirdetés

A terveknek megfelelően halad a Bányai Júlia Gimnázium új sportcsarnokának az építése. A város új sportlétesítménye a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportberuházásának keretében készül el.
A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatához szükséges 30 százalék önerőt Kecskemét Önkormányzata biztosította. A beruházás keretében egy 841 négyzetméter alapterületű csarnok épül, 661 nm sportpadló felülettel, 2 öltözővel és 2 szertárral.

Az új sportcsarnokot az ősszel induló tanév során átadják, amely után az iskola diákjai és az akadémia növendékei is használatba vehetik.


Ivkovicné Béres Tímea, a Junior Sport Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: a sportfejlesztési pályázatok segítségével olyan beruházások készültek el eddig is, amelyeknek az a jellemzője, hogy nem csak a kosárlabdázók sportolási körülményei javultak, hanem az iskolák diákjai, a város sportszerető lakói is élvezhetik a fejlesztések hatásait.
A Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatainak köszönhetően eddig öt iskola sportcsarnoka újult meg, a régi uszoda átépítésével elkészült a Mercedes-Benz Sport Akadémia, 3 kültéri kosárlabda pálya és futópálya is épült.

KecskemétBányai Júlia GimnáziumKecskemét