2024.04.20, Szombat
A járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket kapott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház
Sajtóközlemény

A járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket kapott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Sajtóközlemény

2020.06.05. 11:33

Az alapítvány és támogatásuk egyben hivatásuk legfontosabb célja: az emberi életek megmentése.

Hirdetés

Érintés nélkül használható infrás lázmérőket, szenzoros kézfertőtlenítő adagolókat és intubálódobozt kapott a kecskeméti megyei kórház. A több, mint 800.000 Ft értékű adomány A Magyar Sürgősségi Ellátásért és Mentésért Alapítvány jóvoltából érkezett. Az eszközöket az egyik szűrőpontnál adta át a jótékonysági szervezet kuratóriumi elnöke, Dr. Balla Rozália, melyet az intézmény nevében Dr. Szabó István, a Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezető főorvos és Kővágó István, a Gazdasági Osztály vezető köszöntek meg egy emléklappal.

A Magyarországi Sürgősségi Ellátásért és Mentésért Alapítványt egy éve, 2019. május 27-én, a Sürgősségi Világnapon a néhai dr. Pikó Károly - a hazai sürgősségi ellátás egyik alapítója, meghatározó tagja, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Közhasznú Egyesület (MSOTKE) örökös elnöke emlékére hívtak életre.

 

A jótékonysági szervezet kuratóriumi elnöke, Dr. Balla Rozália, Dr. Szabó István, a Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezető főorvosa és Kővágó István, a Gazdasági Osztály vezetője

„Akkor még nem sejthettük, hogy 2020-ban szembesülnünk kell egy olyan világjárvánnyal, amely a magyarországi egészségügyi ellátórendszert is próbára tette. Mi, a sürgősségi ellátásban dolgozók a világ minden országában a frontvonalban küzdöttünk. Minden küzdelem azonban egyben lehetőség is és ezt a lehetőséget látták meg adományozóink, akiknek köszönhetően Alapítványunk már egy év elteltével támogatni tudja a magyarországi sürgősségi ellátásban dolgozókat” – nyilatkozott az alapítvány kuratóriumi elnöke, Dr. Balla Rozália.

Az alapítvány és támogatásuk egyben hivatásuk legfontosabb célja: az emberi életek megmentése.

„Fontosnak tartottuk, hogy az Erste Bankkal támogassuk a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kórház Sürgősségi Osztályának munkáját, hiszen zászlónkra a magyarországi sürgősségi osztályok működésének segítését és a sürgősségi ellátásban dolgozók szakmai támogatását tűztük ki célul.” – adta hírül az elnök.

„Az Erste Bank azon cégek közé akar tartozni a válságban, akik védik és támogatják az egészségügyi dolgozókat. A Magyarországi Sürgősségi Ellátásért és Mentésért Alapítvány által most átadott eszközcsomag az egyik adományunk, melyet – az egészségügyi ellátóintézmények igényeinek felmérése után – még számos további követ – adta hírül Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

 

A kapott eszközök

„Mi, az Erste Banknál 200 éve az emberek jólétéért dolgozunk. Most megfordult a világ körülöttünk. Bizonytalanság, aggodalom van mindenhol. Ebben a helyzetben a jólét más értelmet nyer: fizikai, mentális és pénzügyi egészséget. Látjuk, hogy ezek veszélyben vannak, a mi missziónk is új értemet nyer. Az Erste itt van, itt lesz és segíti a krízis megoldásában aktív csoportokat, valamint saját dolgozóit, ügyfeleit, a cégeket, a társadalmat, hogy a krízist mihamarabb, a lehető legkisebb sérülésekkel vészeljük át, és utána a lehető leggyorsabban újra tudjuk építeni a megszokott jólétünket”- tájékoztatott a bank elnök-vezérigazgatója.

KecskemétKecskemétBács-Kiskun megyekórházKoronavírus