2024.04.26, Péntek
Indul a Piszekút tér rekonstrukciója Kecskeméten
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Indul a Piszekút tér rekonstrukciója Kecskeméten

kecskemet.hu

2020.05.26. 07:56

Még a héten elindul a Piszekút tér rekonstrukciója a Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében. A munkálatok várhatóan két hónapig tartanak.

Hirdetés

A Városháza tájékoztatása szerint a Piszekút téren a Klapka utca és a Fecske utca közötti területen parkolókat alakítanak ki. A parkoló területén egyirányú közlekedési rend lesz, a megközelítés a Fűzfa utcából történik. A megállás autóbuszok számára is biztosított lesz. A beruházás első építési üteme önkormányzat saját forrásából 53,9 millió forintból valósulhat meg.

A parkoló kialakítását majd követi a Fűzfa utca – Klapka utca, valamint Fűzfa utca – Fecske utca csatlakozásainak, forgalmi helyzetének rendezése. A Fűzfa utcában az intézmények felőli oldalon az útburkolathoz csatlakozóan párhuzamos leálló sáv valósulhat meg.

Az építés második ütemében a burkolattal nem érintett területen zöldfelület rendezés történik, valamint egy csobogó és ivókút kialakítása is szerepel a tervek között. A végleges kialakítás során összefüggő, egységes tér alakul ki, eltérő használati funkciókkal.

KecskemétKecskemét