2024.04.16, Kedd
Nemzetközi hallgatók szakmai találkozója a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

Nemzetközi hallgatók szakmai találkozója a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

2020.01.20. 16:52

A kecskeméti Neumann János Egyetem és a baden-württenbergi Albstadt-Sigmaringen Egyetem 36 hallgatója vett részt január 13. és 17. között az első Global Student Innovation Camp 2020 elnevezésű rendezvényen, amelynek a Mercedes-Benz Academy Kecskemét adott otthont.

Hirdetés

Több nemzet, úgy mint Dél-Korea, Magyarország, Németország és Tajvan különböző szakirányú hallgatói - pénzügy és számvitel, nemzetközi gazdálkodás, valamint informatika - érkeztek a magyarországi találkozóra. A tanulók szakmai vezetéssel betekintést nyertek a Mercedes-Benz gyár és a Mercedes-Benz Academy Kecskemét képzési központ életébe. A workshopon a hallgatókat az egyetemekről érkező vendégoktatók és a gyár szakemberei támogatták: Prof. Dr. Uwe Sachse, Prof. Dr. Szívós László, Andreas ter Woort és Simon Laubscher. A projektfeladat egy gazdaságilag fenntartható és digitálisan támogatott üzleti modell megalkotása volt, melyhez olyan innovatív módszereket ismerhettek meg a gyakorlatban, valós üzleti körülmények között is, mint a Canvas, a Scrum, a Lean Startup, vagy a Design Thinking. A workshopot gyárlátogatás, és a Neumann János Egyetem campusának megtekintése, valamint kulturális programok kísérték.

A nemzetközi workshop célja az volt, hogy az új módszerek segítségével a diákok egy interkulturális csapatban, valós üzleti környezetben tehessék próbára és fejleszthessék tovább meglévő ismereteiket. A kidolgozott projektfeladatokat a szakmai vezetőkkel, valamint a Mercedes-Benz Academy Kecskemét munkatársaival is lehetőségük volt megvitatni.

„A programba való jelentkezésemet legfőképpen az motiválta, hogy a Németországban megszerzett elméleti tudásomat egy neves autóipari vállalatnál, a gyakorlatban is próbára tehessem. Hasznosnak tartom, hogy betekintést nyerhettem egy külföldi gyár működésébe” – mondta az Albstadt-Sigmaringen Egyetem egyik hallgatója. „Lehetőségünk volt arra, hogy egy valós, gyártásközeli környezetben dolgozzuk ki a valós üzleti kérdést felvető projektfeladatunkat” – tette hozzá egy diáktársa.

A Mercedes-Benz életében meghatározó szerepet játszik a diákok és a hallgatók tanulmányainak támogatása és ösztönzése. A Mercedes-Benz Academy Kecskemét 2018 októberében nyitotta meg kapuit, ahol többek között az ipar 4.0 világára készítik fel a jövő járműipari szakembereit.

A vállalat képzési rendszerének újabb sikerét jelzi, hogy a kecskeméti gyár három duális képzésben résztvevő hallgatója 2019 végén nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban részesült. Az ösztöndíjat a felsőoktatási intézmények kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatói nyerhetik el.

KecskemétMercedes-Benz GyárKecskemétMercedes-Benz Academy