2024.04.24, Szerda
Hullócsillagok éjszakája Kecskeméten

Hullócsillagok éjszakája Kecskeméten

Benkó Zoltán Szabadidőközpont

2019.08.10. 15:12

2019. augusztus 12-én, hétfőn 20 órától az idei évben is megrendezésre kerül a "Hullócsillagok éjszakája" a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

Hirdetés

A Kecskeméti Planetárium munkatársai és a Magyar Csillagászati Egyesület Kiskun Csoportja várja az érdeklődőket 2019. augusztus 12. hétfő 20:00 óra. Nyitvatartás: 19:00-01:00-ig, pénztár zárás 24:00-kor

A RENDEZVÉNYRE CSAK ESŐMENTES IDŐBEN KERÜL SOR.

Programok a Domb lábánál:
20:00 órakor:
50 éve lépett először ember a Holdra – Előadás és beszélgetés a holdra szállás évfordulója kapcsán.
Mi értelme az űrkutatásnak? Voltunk-e a Holdon és miért nem tértünk vissza azóta? Milyen tervek vannak a Holddal kapcsolatban? Ezekre a kérdésekre keressük közösen a választ, közben megismerkedünk az Apollo 11 küldetéssel.
Előadó: Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium munkatársa

20:30 órakor:
Űrkutatás ma és holnap
Egyre több érdekes, sőt sokszor egyenesen sci-fi-be illő tervről lehet hallani az űrkutatás jövőjével kapcsolatban. E programban a teljesség igénye nélkül felvillan néhány izgalmasabb, sőt helyenként hajmeresztőbb elképzelés a közeli és a távolabbi jövőt illetően. Az űrkutatás eddigi nagy eredményeinek és kudarcainak tükrében megvizsgálják, mennyire van ezeknek a terveknek realitásuk és mikor valósulhatnak meg.
Előadó: Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium munkatársa

Programok a Dombtetőn:
20:00-00:30:
Hullócsillagnézés és távcsöves bemutató a Dombon (a koncert alatt szünetel a bemutató!) – Gyönyörködni lehet a város éjszakai fényeiben, meg lehet csodálni a Holdat, a Szaturnusz gyűrűjét, a Jupitert holdjaival, az Uránuszt, és még sok más érdekességet.

21:00-22:00:
MANSANAS - akusztikus / meditatív / relaxációs koncert
A Hullócsillagok Éjszakája program keretében különleges helyszínen, a Domb tetején, a csillagos ég alatt hallgatható meg Almási Krisztián, művésznevén Mansanas meditatív, akusztikus koncertje, mely egyben lemezbemutató koncert is.
Az előadás hallgatása fekvő vagy ülő helyzetben ajánlott, ezért aki tud hozzon magával plédet.

22:00 órakor:
Lézeres csillagkép ismertető
(CSAK DERÜLT IDŐBEN!) Bemutató: MCSE Kiskun Csoport

Belépőjegy árak:
14 év alatt 100 Ft / fő
14 év felett 200 Ft / fő
 

KecskemétBenkó Zoltán SzabadidőközpontHullócsillagok ÉjszakájaKecskeméti Planetárium