2024.04.24, Szerda
Képzelet, valóság, színek, grafikák - alkotói pályázat eredményhirdetése Kecskeméten

Képzelet, valóság, színek, grafikák - alkotói pályázat eredményhirdetése Kecskeméten

bacs.katasztrofavedelem.hu

2019.05.23. 09:11

A márciusban meghirdetett pályázatra, tűzoltói beavatkozásokat bemutató műveket vártak a szervezők.

Hirdetés

Az idei évben több mint száz pályamű érkezett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatára, a megye egész területéről. A színes rajzok, festmények – és egyéb leleményes technikával készült remekművek – azt tükrözik, hogy a gyermekek fantáziájának semmi sem szab határt. Az óvodások és az iskolások is színvonalas, mozgalmas és igen sokféle témát feldolgozó képet, grafikát készítettek.

 

A szakmai zsűri tagjai több soron nézték át az alkotásokat, válogattak, sorrendet állítottak, majd újabb sorrend következett. Nem volt könnyű dolguk, összetett szempontrendszer szerint értékelték a műveket. Egyes alkotásoknál a kép mozgalmassága nyomott többet a latba, míg másik képnél a színvilága, vagy épp a fekete-fehér kifejezésmódja juttatta tovább a rajzot. Azonban a gyermeki látásmód minden egyes művészi munkát egyedivé tett. A kreativitás és változatosság, a meseszerű megjelenítés, vagy a valóság már, már teljes mértékű visszaadása egyaránt megjelent a művekben. A gyermekek izgatottan várták az eredményhirdetést és azt, hogy mikor hallják meg a nevüket.

Az országos pályázat fővédnöke Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A megyei pályázat védnöke Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes megyei igazgató, a Bács-Kiskun Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. A megyei bíráló bizottság elnöke Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Színház igazgatója volt. A bizottság elnöke és a bizottság tagjai - Dr. Rosta Szabolcs, a Katona József Múzeum igazgatója és Jámbor Csaba, a Gong FM programigazgatója - hosszas egyeztetést követően az alábbiak szerint döntött:

 

Eredmények:

Rajz - óvodás korcsoport

I.helyezés Sörös Gábor

II.helyezés Virág Anna

III.helyezés Kiss Janka

 

Szabadkézi grafika kategóriában

I. korcsoport

I. helyezés Csókás József Csongor

II. helyezés Mizere Izabella

III. helyezés Hasziló Hanna

 

Szabadkézi grafika kategóriában

II. korcsoport

I. helyezés Torgyik Alex

II.helyezés Laczi Benedek és Mig Zétény

III.helyezés Vikor Jázmin

 

Szabadkézi grafika kategóriában

III. korcsoport

I.helyezés Disztl Bernadett, Szabó Nándor, Walter Borka

II.helyezés Judák Gergő

III.helyezés Cseh-Szakál Vivien

 

Plakát kategóriában

I. korcsoport

I.helyezés Tóth Márk

II.helyezés Rohoska Tímea Aisa és Lucza Fanni

III.helyezés Mészáros Katica

 

Plakát kategóriában

II. korcsoport

I.helyezés Szentgyörgyi Anna

II.helyezés Vandlik Teodóra

III.helyezés Balla Ivett

 

Bács-Kiskun megyében a „Legkreatívabb óvoda 2018” címet a Bácsbokodi Általános Művelődési Központ óvodája, a „Legkreatívabb iskola 2018” címet a KT Bem József Általános Iskola (Kiskőrös) nyerte el.

KecskemétOrszágos Tűzmegelőzési Bizottságalkotói pályázat