2024.03.28, Csütörtök

A Magyar Regionális Tudományi Társaság éves Vándorgyűlését tartották a kecskeméti Egyetemen

Neumann János Egyetem

2018.10.20. 12:35

Csütörtökön kezdődött a Neumann János Egyetemen a Magyar Regionális Tudományi Társaság Áramlások a térgazdaságban címmel megrendezésre kerülő, XVI. éves vándorgyűlése. A résztvevők két nap alatt több, mint százharminc előadást hallgathattak meg.

Hirdetés

A társaság ebben az évben a térgazdaság különféle áramlásait – tőke, munkaerő, tudás, kereskedelem stb. – vitatta meg a vándorgyűlésen, melynek házigazdája a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara volt. A rendezvény csütörtökön 10 órától a Társaság éves közgyűlésével vette kezdetét, amit egy, a tudományos publikációról való kerekasztal-beszélgetés követett.

A délutáni program egy angol nyelvű plenáris üléssel kezdődött, melyet dr. Ailer Piroska, az Egyetem rektora nyitott meg. A szervezők erre a délelőttre két neves külföldi előadót hívtak meg: David Bailey egyetemi tanár, a Regional Studies főszerkesztője Astoni Egyetemről, Andrea Morrison egyetemi docens pedig az Utrechti Egyetemről érkezett. Pénteken került sor a magyar nyelvű plenáris ülésre. A vándorgyűlésen két nap alatt 135 szekció előadás hangzott el, összesen 16 szekcióban - ezek közül három angol nyelven került megrendezésre.

 

KecskemétNeumann János EgyetemMagyar Regionális Tudományi Társaságvándorgyűlés