2024.04.20, Szombat
Ötéves a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia
Szemereyné Pataki Klaudia facebook

Ötéves a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia

kecskemet.hu / kesport.hu

2018.04.16. 14:08

Április 13-án, pénteken a Sheraton báli termében tartották a Kecskeméten már hagyományossá vált Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia ünnepséget.

Hirdetés

A Kecskeméti Színjátszó Műhely színvonalas előadása után Knézy Jenő, az M4Sport munkatársa vette át a szerepet, és köszöntötte a megjelenteket. Az első beszédet Ivkovicsné Béres Tímea, az akadémia vezetője tartotta, aki összefoglalta a mögöttük álló öt év tapasztalatait, nehézségeit és azt a sok-sok örömet, ami érte őket a hosszú idő alatt.

Kiemelte, hogy a magas létszámon túl nagyon büszkék a válogatottjaikra, és arra is, hogy volt növendékeik manapság már a felnőtt női és férfi élvonalak csapataiban is szerepet kapnak. Mindezeken túl a nem is olyan rég átadott Mercedes-Benz Sport Akadémia épületét méltatta, ahol magas színvonalon edzhetnek, meccselhetnek a fiatalok, és rajtuk kívül más sportágak is profitálnak egyidejűleg a beruházásból.

Megható pillanatok jöttek eztán, ugyanis az akadémia volt növendékét, Gereben Líviát köszöntötték.

A mindössze 18 éves, immár szekszárdi játékos MVP-díjat is kapott a nyertes Magyar Kupa-döntő után. Líviának külön ajándékkal is készült Béres Tímea, majd tanítványa egy mezzel köszönte meg neki, hogy ilyen kiváló játékost faragtak belőle.

 

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára is beszédet mondott, és az elmúlt esztendő magyar sikereit ismertette a jelenlévőkkel. Mint ismert, hosszú idő után nemzetközi porondon bizonyítottak felnőtt és utánpótlás válogatottjaink, ami bizakodásra ad okot a sportág jövőjét illetően. Mindezek mellett köszönetet mondott a kecskeméti illetőségű szakembereknek, hogy a nemzeti csapatok eredményes munkáját segítették.

 

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere beszédében kiemelte azt a példaértékű munkát, amit a Mercedes-KA-nál folytatnak, és biztosította a szakembereket és a gyerekeket, támogatókat, hogy a város a jövőben is kiáll mellettük.

A hivatalos program zárásaként díjazták a legjobb akadémistákat, illetve az edzői karból Szabó Mihályt tüntették ki nívódíjjal. Ezt követően pedig a TAO-támogatásokat nyújtó gazdasági társaságok képviselőinek adtak át emlékplakettet.

szöveg: KeSport

KecskemétKecskemétkosarlabdaMercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia