2024.03.29, Péntek
Letették a Kecskeméti Atlétikai Centrum alapkövét
Szemereyné Pataki Klaudia facebook

Letették a Kecskeméti Atlétikai Centrum alapkövét

kecskemet.hu

2018.04.07. 20:01

A beruházásnak része egy nyolcsávos atlétikai pálya, futófolyosó és rögbipálya is, amelyek akár hazai bajnokságok megrendezését is lehetővé teszik.

Hirdetés

A stadionban a kiszolgáló létesítmények mellett megépítenek egy hatsávos 60 méter hosszú futópályát. Ehhez társul majd az atlétikai pálya, amely nyolcsávos rekortán burkolatú lesz, és a kivilágítását is megoldják. A futópályák közötti füvesített területen verseny dobópályákat és egy 70/100 méteres füves rögbi pályát hoznak létre.

Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester elmondta, ezzel egy újabb lépést teszünk a sport palettán Kecskeméten. A pénteki projektindító rendezvényen Kecskemét polgármestere többek között arról beszélt, hogy több mint két évnyi, alapos előkészítő munka után jutott el a beruházás a megvalósulás küszöbéig. Zombor Gábor országgyűlési képviselő szerint ezzel egy régi terv vált valóra a városban.

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő pedig úgy fogalmazott, konkrét ígéret van már arra, hogy az új sport centrum rangos versenyek helyszíne lesz.

- Minden évben Kecskeméten szeretnék megrendezni az öttusa világkupa magyarországi helyszínét. Hiszen az Egyesült Államokbeli Saratoga az egyetlen olyan másik helyszín, ahol egy négyzetkilométeren belül, megtalálható az öttusához szükséges mind az öt versenyhelyszín - emelte ki a képviselő.

Az ünnepség folytatásaként letették az új atlétikai centrum alapkövét a Széktói Stadion területén. 

Az alapkőletételben azok a fiatalok is segédkeztek, akik a jövőben itt fognak majd sportolni. Kecskemét polgármestere szerint erre már nem is kell sokat várni, hiszen már hétfőn átadják a munkaterületet a kivitelezőnek.

Az atlétikai centrum kivitelezője a VER-BAU Kft., amely 2019 tavaszára fejezi be a munkát. A Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke szerint Kecskemét új sportközpontjának fontos szerepe lesz az utánpótlás nevelésben, ráadásul nem csak az atlétikában.

A kecskeméti atlétikai centrum mintegy 700 milliós állami és helyi költségvetési forrásból épül meg.

KecskemétKecskemétSzéktói StadionKecskeméti Atlétikai Centrumatlétika