2024.03.29, Péntek

Furcsa hangutasítással indult az új Mercedes A-osztály Rastattból Kecskemétre

www.hu.motor1.com

2018.04.21. 13:57

Legurult az új Mercedes-Benz A-osztály első példánya a rastatti szerelősorról, és egy meglehetősen faramuci utasítással adták be a következő állomást a naviba.

Hirdetés

Összesen öt üzemben és három kontinensen fogják gyártani az új kompaktot, ezek közül először a németországi Rastattban kezdték meg a termelést. Az első példányt Markus Schäfer, a vállalat gyártásért felelős igazgatósági tagja terelgette le a szerelősorról, majd az MBUX rendszer és a What3Words címmeghatározó révén bevitte a következő állomást a naviba, ami nem más, mint a kecskeméti Mercedes-gyár, egészen pontosan a szerelősor végállomása: pár hét múlva elkészül az első olyan A-osztály, ami a „Made at the Mercedes-Benz Kecskemét plant” felirattal büszkélkedhet. Schäfer  a következő három szóval adta be a címet: empires-astronaut-handshake, avagy birodalmak-asztronauta-kézfogás.

Rastatt mellett még Kecskeméten, Pekingben, a finnországi Uusikaupunki-ban, valamint a mexikói Aguascalientesben gyártanak kompakt modelleket. Kecskeméten 2018 második negyedévében kezdődik meg az új A-osztály gyártása. Jelenelg öt modellből áll a Mercedes kompakt kínálata, de a jövőben nyolcra bővítik a felhozatalt.

 

forrás: hu.motor1.com

KecskemétKecskemétMercedes-Benz