2024.04.20, Szombat
A Mercedes-Benz Sport Akadémián felavatták a támogatók falát és átadtak egy tanulószobát

A Mercedes-Benz Sport Akadémián felavatták a támogatók falát és átadtak egy tanulószobát

Mercedes KA facebook

2018.04.06. 11:08

Az ötödik születésnapi programsorozat első eseménye a támogatókhoz kötődik, akik valamennyien otthagyták kéznyomukat az épületen. A szobát pedig azért alakították ki, hogy a fiatal sportolóknak legyen az épületen belül egy nyugodt hely, ahol zavartalanul tanulhatnak.

Hirdetés

A Mercedes-Benz Sport Akadémián dr. Zombor Gábor, Kecskemét korábbi polgármestere és Ivkovicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője avatta fel csütörtökön a támogatók falát, valamint átadtak egy tanulószobát is.


-Csak a legnagyobb tisztelet hangján tudok beszélni arról a munkáról, ami a Kosárlabda Akadémián folyik – mondta köszöntőjében Zombor Gábor hozzátéve, hogy magas fokú elfogadottság és tisztelet övezi azt a munkát, amelyet az Akadémia vezetése kivívott magának.
Hangsúlyozta: egykori kosarasként különösen kedves számára a régi uszodából kialakított Mercedes-Benz Sport Akadémia. Az egykori polgármester örömmel emlékezett vissza a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia indulására, valamint arra, hogy Ivkovicné Béres Tímeával közösen találták ki, hogy mi legyen a régi uszoda épületével.
Arra kérte a fiatal kosarasokat, hogy a sport mellett a tanulást se hanyagolják el, mert hagyomány, hogy a jó kosaras jó tanuló is egyben.


Ivkovicné Béres Tímea beszédében emlékeztetett arra, hogy az Akadémia 2013-as alapításakor még kevesen gondoltak a távoli jövőre, csak az azonnali feladatok, a munka foglalta le a gondolataikat.
-Most azonban büszkén tekinthetünk vissza az elmúlt időszakra, amelynek ma már leginkább a sikereire emlékezünk. Azokra az eredményekre, amelyeket sok-sok munkával, és a munkában minket támogató szülőkkel, edzőkkel, újságírókkal értünk el. És persze sok-sok támogatóval – tette hozzá.


Az elmúlt öt év legkiemelkedőbb alkotásának a 2017 augusztusában átadott Mercedes-Benz Sport Akadémia épületét nevezte, amely a fiatal sportolók új otthona lett, amelynek a megvalósulása elképzelhetetlen lett volna a támogatók nélkül.

Az eseményen átadtak egy tanulószobát is, amelyet Szabó Csaba grafikus rajztanár alkotása díszít.

KecskemétKecskemétkosarlabdaMercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia