2024.04.16, Kedd

A Holokauszt Emlékközpont vándorkiállítása nyílt meg a Cifrapalotában

mti, Kecskeméti Katona József Múzeum

2018.04.17. 11:38

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából 2018. április 16-án, hétfőn 10.00 órakor „Felfedezők, tudósok, mágusok" címmel nyílt meg a Holokauszt Emlékközpont vándorkiállítása a Cifrapalotában.

Hirdetés

A kiállítás olyan zsidó származású magyar feltalálókat, tudósokat és mágusokat mutat be, akik jelentősen hozzájárultak egy-egy tudományterület fejlődéséhez.

Többek között Richter Gedeon gyógyszerészetben betöltött szerepét, Szilárd Leó és Teller Ede fizikában meghatározó jelenlétét és számos neves tudós találmányát ismerhetik meg a látogatók, emellett a művészetek világába is betekinthetnek Robert Capa fotóművész, Harry Houdini szabaduló művész, s Rodolfó bűvész munkásságán keresztül.


A tárlaton a tudomány megelevenedik, számos találmány életre kel. A legnagyobb mágusok nyomába eredhetünk, életük nagy titkait kutathatjuk. Együtt fejthetjük meg, hogyan szabadult ki „A Nagy" Houdini a kényszerzubbonyból vagy a láncok fogságából.


A kiállítás 11 tablóból áll és 19 híres ember életrajzát dolgozza fel.

Grósz Andor, a Holocaust Közalapítvány Kuratóriumának elnöke beszédet mond a Holokauszt Emlékközpont Felfedezők, tudósok, mágusok című vándorkiállításának megnyitóján, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján a kecskeméti Cifrapalotában 2018. április 16-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor

 

KecskemétKecskemétCifrapalotaHolokauszt EmlékközpontFelfedezők, tudósok, mágusok