2024.03.19, Kedd

Évi hárommillió Mercedes a Daimler célja

totalcar.hu

2018.03.19. 12:57

A Daimler-konszern azt tervezi, a tavalyi 2,4 millióról 3 millióra növeli a Mercedes-Benz autók eladását rövid időn belül. Három új gyár segít majd elérni a célt, köztük az új kecskeméti komplexum.

Hirdetés

Markus Schaefer, a Mercedes-Benz Cars termelési és beszerzési igazgatója az Automobilwoche című német hetilapnak beszélt a márka előtt álló évekről. Többek közt arról, hogy miközben 3 millióra tervezik növelni az évente gyártott autók számát, a modellek számát 40-re kívánják bővíteni. - tudatta a totalcar.hu portál. 

Az illetékes elmondta azt is, hogy három új gyártókapacitást adnak át az évtized végéig: az idei harmadik negyedévtől kompakt modelleket gyártanak a mexikói Aquascalientesban, 2019 végére épül meg az újabb gyár Kecskeméten, miközben a cég újabb üzemet tervez építeni Pekingben. A három projekt összesen 3 milliárd euró beruházással valósul meg és kulcsfontosságú lesz a hárommilliós évi eladás elérésében. 

A Daimler februárban közölte, hogy a tavalyi árbevétele 7 százalékkal 164,3 milliárd euróra emelkedett. A kamat-és adófizetés előtti eredmény (EBIT) 14 százalékkal 14,7 milliárd euróra nőtt tavaly, amikor az adózott eredmény 24 százalékkal 10,86 milliárd euróra emelkedett.

A konszern arra számít, hogy miközben az értékesítése az idén enyhén emelkedik, a működési eredménye azonban a tavalyi szinten marad.

forrás: totalcar.hu

KecskemétKecskemétMercedes