2024.03.28, Csütörtök

Díjkiosztó eredményhirdetés a Mercedes-Benz és a Neumann János Egyetem 1. mérnökversenyén

uni-neumann.hu

2018.03.29. 06:00

2018.03.26-án került sor a Mercedes-Benz és a Neumann János Egyetem mérnökverseny díjkiosztójára a Mercedes gyárban. A verseny az Egyetem (GAMF) és a Mercedes Benz folyamatos együttműködésének eredménye.

Hirdetés

A versenyen 33 felsőbb éves mérnök hallgató vett részt összesen 7 csapatba osztva. A csapatoknak 10 perces prezentáció keretében kellett bemutatni eredményeiket és megoldásaikat. 

A prezentációk befejezése után a 7 fős zsűri visszavonult, hogy megvitassa, melyik csapatok munkája volt a legkiemelkedőbb.

A díjátadó előtt Kovács Tamás, az MBMH műszaki igazgatója röviden összegezte a versenyt, kiemelte, hogy milyen jó hangulatban folyt a verseny és nagyon értékes eredmények születtek.

Finta Zita kancellár asszony beszédében elmondta, hogy a mai ipari fejlődés idejében milyen fontos az elméleti tudás gyakorlati formába való öntése. Ennek legjobb példája ez a mérnökverseny, melyet a jövőben tervezik egy szélesebb spektrumra is kiterjeszteni.

A verseny pénzdíjas volt, az első helyett 100.000 Ft, a második helyezett 50.000 Ft a harmadik helyezett csapat pedig 25.000 Ft nyereményben részesült. Gratulálunk a nyerteseknek!!

 

A díjazottak:

Különdíj: legjobb prezentáció díja: Komáromi Andrea logisztikai mérnöki szak

1. helyezett csapat: „Zippo” autóemelő átépítése

2. helyezett: KUKA robot log olvasó program
3. helyezett: A Greifer törés
 

Galéria

KecskemétMercedes-BenzNeumann János Egyetemmérnökverseny