2024.04.24, Szerda

Kecskeméten járt a Főzzük körbe Magyarországot! csapata

hirado.hu

2018.02.15. 10:30

Egyre több kórház tárja ki a konyháját a „Főzzük körbe Magyarországot!” kampányban, mellyel azt bizonyítják, hogy a kórházi koszt is lehet finom és lehet íncsiklandóan tálalni. A roadshow ötödik állomása Kecskemét.

Hirdetés

Ambrus György, a Magyar Gasztronómia Nagykövete az M1-nek elmondta, a kampány célja az, hogy megmutassák, hogy a sok kritikát ért kórházi élelmezés is lehet ugyanolyan finom és ízletes mint egy középkategóriás étteremben kínált fogás.

A kórházi élelmezés mind pénzügyi mind dietetikai korlátok mellett dolgozik. A roadshow ötödik állomása Kecskemét volt. A tegnapi napon, az étlapon nem változtattak a kórházban, de a roadshow csapata megfőzte az ételeket, és a betegek mellett egy éttermi színvonalon is tálalták az ételt meghívott vendégeknek, és véleményüket kérik majd.

 

A fő szempont egy kórházi étkeztetés során, hogy a beteg a kiváló ellátás mellett kiváló ételt is kapjon. Ahogy azt Ambrus György elmondta, sokan azért kerülnek kórházba, mert egy picit helytelenül táplálkoztak. Szeretnék megmutatni, hogy pénzügyi keret és dietetikus által szabályozott étkezés is ugyanúgy élvezhető, mint egy középszintű étteremben.

A kampány fogadtatásáról azt mondta: eleinte nehéz volt, de pár perc elteltével, mindenkivel szót értenek és minden helyszínről pozitív tapasztalatokkal tudtak távozni – mondta Ambrus György.

forrás: hirado.hu

KecskemétKecskemétFőzzük körbe Magyarországot!kórházi élelmezés