2021.04.14, Szerda

Katonai eskü a kecskeméti repülőgépbázison

honvedelem.hu

2018.02.04. 12:00

Huszonnyolc újonc tett katonai esküt a kecskeméti repülőbázison. A hazánk biztonságának, határaink védelmének megvédésére elkötelezett fiataloknak február 2-án, pénteken Fekete Tamás ezredes, a bázis parancsnokhelyettese kívánt sok sikert, erőt, egészséget és katonaszerencsét.

Hirdetés

Családtagjaik, bajtársaik, barátaik jelenlétében huszonnyolc, szerződéses szolgálatot vállalt közkatona tett ünnepélyes keretek közt esküt az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. 

„Több mint ezeréves történelmünk során a haza fegyveres védelme soha nem elvont eszmék szolgálatát jelentette, hanem annak a földnek akár az élet feláldozásával történő védelmét, amit hazánknak vallunk. Mélyreható üzenetet hordoz, hogy egy lélekkel kötelezték el magukat hazájuk védelmére. Súlyos fogadalmat tettek, s ne feledjék: katonai esküjük egy életre szól! Önök egy új rendszerben lettek tagjai a Magyar Honvédség családjának. A megvalósult életpályarendszer kiszámíthatóvá, tervezhetővé tette katonai pályafutásukat, méltóbban megbecsülve anyagiakban is azt a haza iránt tett elkötelezettséget, amelyet az imént mondtak el. Azonban mindezzel együtt sem lesz könnyű az az út, amelyre most katonaként ráléptek. Csak akkor érdemes végigmenni rajta, ha komolyan veszik és derekasan helytállnak. Ezzel tartoznak hazájuknak, amelynek védelmére felesküdtek, tartoznak a Magyar Honvédség közösségének, amelynek egyenruháját viselik, és mindenekelőtt tartoznak önmaguknak. Ez egy nagy, de nemes kihívás, amiért érdemes végigmenni a választott úton. Tegyenek meg mindent azért, hogy önmaguk és katonaközösségük bármilyen helyzetben kész és képes legyen a Magyar Honvédség küldetésének teljesítésére. Mai esküjükhöz hűen, mindig legyenek méltók a társadalom bizalmára és elismerésére. Megalkuvást nem tűrve őrizzék meg egyenruhájuk és vele együtt a Magyar Honvédség becsületét! Ehhez a nemes feladathoz kívánok Önöknek sok sikert, erőt, egészséget és katonaszerencsét!” - köszöntötte a tizenegy hetes katonai alapkiképzés követelményeit eredményesen teljesített újoncokat Fekete ezredes.

A most esküt tett katonák közül huszonnégyen a Magyar Honvédség különböző alakulatainál kaptak beosztást, négyen Kecskeméten szolgálnak majd. Egyik közülük Kállai Viktória. Az ifjú közkatona a helyi Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziumban érettségizett, bevonulása előtt pénzügyi szakterületen dolgozott. Barátai javaslatára választotta a katonai pályát. Az alapkiképzés tizenegy hetét „embert próbálónak” tartotta, de büszke rá, hogy képes volt teljesíteni a követelményeket.

Galéria

KecskemétKecskemétMH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbáziskatonai eskü

Hirdetés

Hirdetés