2024.04.19, Péntek

A Kecskeméti Fürdőben kerül megrendezésre hazánk 2018. évi első Medencés Sárkányhajó Versenye.

Hirdetés

A január 13-án 10 h-kor kezdődő versenyen rekordszámú jelentkezés futott be a rendező Hírös Kajak-Kenu Sárkányhajó Egyesülethez. Több mint 30 csapat mérkőzik meg egymással, profi és céges kategóriában, férfi, női és vegyes egységekkel. Egy csapat 6 főből áll, a vegyes egységet 4 férfi és 2 női versenyző alkotja.

 

Mi is a verseny lényege? Egy sárkányhajó két végében egymással szemben ül és evez a két csapat. A cél az, hogy minimum 2 méterrel eltolja az egyik csapat a másikat. Ha 1 percen belül nem érik el ezt a távot, akkor a bíró dönt annak a csapatnak a javára, amelyik jobban eltolta a másikat.

 

Természetesen indul a versenyen a házigazda Hírös Csapata, mely csapatból többen Európa bajnoki arany, ezüst és bronzérmet nyertek tavaly Franciaországban. Az ellenfelek nagyon fogadkoznak, hogy legyőzik a kecskeméti csapatot, míg a kecskemétiek a tavalyi jó formát szeretnék megismételni és céljuk nem más mint a verseny megnyerése.

 

Látványos küzdelmeket ígér a rendezvény, garantált a jó hangulat, lehet buzdítani a kecskeméti sárkányhajósokat! 

 

A rendezők hagyományt szeretnének teremteni ezzel a versennyel, hogy a sárkányhajósoknak minden Új Esztendő a Kecskeméti Medencés Sárkányhajó Versennyel kezdődjön.

KecskemétKecskemétkecskeméti fürdőMedencés Sárkányhajó Verseny