2024.04.24, Szerda

Együttműködési megállapodás a Neumann János Egyetem és a Kecskeméti Tankerületi Központ között

Neumann János Egyetem

2018.01.30. 13:30

A megállapodás célja, hogy az Egyetem közvetlen földrajzi környezetében, a beiskolázási körzetek hatókörében hosszú távon is sikeres kapcsolati hálót hozzon létre a köznevelés különböző szintjei, valamint a felsőoktatás között, a munkaerőpiac térségi igényeihez igazodva.

Hirdetés


A Neumann János Egyetem, országosan is egyedülálló módon kezdte meg szakmai kapcsolatainak kiterjesztését a közvetlen környezetében található Tankerületekkel, annak érdekében, hogy – a felsőoktatás és a közoktatás különböző szereplőit egymáshoz közelítve – a felsőoktatási intézmény társadalmi és térségi kapcsolatait tovább erősítse.

A szakmai együttműködési megállapodás több kiemelt területre is kiterjed, így a közoktatási és felsőoktatási intézményekben folytatott tehetséggondozást, valamint az egyetemi hallgatói utánpótlásának, illetve a Tankerület munkaerő igényeinek biztosítását, a pedagógusok szakmai támogatását egyszerre hivatott szolgálni.

Mindezek érdekében az együttműködő partnerek vállalják, hogy széleskörű, hiteles és naprakész tájékoztatást biztosítsanak az általános iskolai és középiskolai tanulók, illetve szüleik felelősségteljes és sikeres pályaválasztási döntéseinek meghozatalához, és szakmai-tudományos rendezvényeket tartanak a pedagógusok munkájának segítése érdekében.

 

A megállapodásban részt vesz az Egyetem valamennyi kecskeméti kara, így a partnerek számára rövid és hosszú távon egyaránt kölcsönös eredményei lehetnek az együttműködésnek, hiszen a szerződés több kulcsfontosságú területet is – a közoktatásban tanuló diákok pályaorientációját, az Egyetem beiskolázási tevékenységét, a tehetséggondozást és a pedagógusok szakmai továbbképzését egyaránt – magába foglalja.

Az együttműködésben nagy hangsúlyt kap a tehetséggondozás, az általános és középiskolás diákok, illetve az egyetemi hallgatók együttműködésének erősítése is, amelynek révén közös kutatások, tudományos projektek elindítása is lehetővé válhat.

Az együttműködő partnerek célja a térségben élő fiatalok helyben-, illetve régióban maradásának előmozdítása is, amelyre az Egyetem sokoldalú és bővülő képzési kínálata is garanciát jelent.

KecskemétKecskemétNeumann János EgyetemKecskeméti Tankerületi Központ