2024.04.20, Szombat

Mesecímeresek lesznek a kecskeméti óvodák

kecskemet.hu

2017.12.08. 13:19

Az első ilyen már el is készült. Az Árpádvárosi óvoda megújulása után már a Csigabiga Óvoda nevet viseli.

Hirdetés

A kecskeméti óvodák és bölcsődék mesecímeres felújítását tervezi a városvezetés. A korszerűsítésekkor nemcsak az infrastruktúra fejlesztése és a szigetelések lennének fontosak, hanem nagy hangsúlyt kapna a belső terek családias kialakítása. Az óvodákat pedig a Kecskeméti Rajzfilmstúdió kedves mesefiguráiról neveznék el.

Kedves kis műsorral készültek az óvodások a teljesen felújított Árpádvárosi Óvodában. A régi szürke épület helyett az ovisok ma már egy játékosan színes épületbe léphetnek be, amelyet immár Csigabiga óvoda néven ismernek a környékbeliek.

- Egy átfogó felújítási és energetikai hatékonysági programot indított el a város, és ez az első óvoda ami elkészült, teljes egészében megújult a beruházás keretében - emelte ki Szemereyné Pataki Klaudia a rendhagyó sajtótájékoztatón. – A városvezetés pedig úgy döntött, hogy ne csak infrastrukturális fejlesztést valósítsunk meg. Bár nagyon fontos a környezet megújulása, de sokat jelenthet a gyerekek számára a tartalmi megújulás is.

Az óvoda épülete egy új tornaszobával is bővült az örökmozgó csöppségek nagy örömére. Az előteret a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola diákjai a rendhagyó sajtótájékoztatón még éppen festették, de a színeket és a vidámságot a tervezők is fontosnak tartották.

- Az épület struktúrájában, elrendezésében nem volt rossz, azt érdemes volt megtartani - mondta Katkics Tamás építészmérnök. Azonban csupa alumínium szürke volt minden. Ezért gondoltuk, hogy mozaikhoz hasonlóan, pixel szerűen élénk színeket alkalmaznánk.

A színes kavalkádból pedig egyenesen következett, hogy a homlokzatot és az előteret is érdemes lenne grafikákkal megújítani. A több, mint 230 millió forintos vissza nem térítendő támogatást a belsőterek, csoportszobák korszerűsítésére, a padló és falburkolatok cseréjére valamint a teljeskörű hőszigetelésre, a tornaterem és a játszóudvart kialakítására fordították.

KecskemétKecskemétKecskeméti RajzfilmstúdióCsigabiga Óvoda