2024.04.19, Péntek

Megújult a Teleki Pál tér játszótere Kecskeméten

kecskemet.hu

2017.11.24. 14:30

Rá sem lehet ismerni a Teleki Pál téri játszótérre, melyet összesen két és fél millió forintból, a Pászti András képviselő vezette részönkormányzat, a Mercedes Gyár, valamint a lakók segítségével újítottak fel a napokban.

Hirdetés

Önfeledten vették birtokba a mai napon a gyerekek a Teleki Pál teret. A legkisebbek körjátékkal örvendeztettek meg mindenkit a tér átadó ünnepségén, de akár labdázni, vagy éppen tollasozni is lehet a területen, melyet több mint 40 szorgos szülői kéz segítségével tisztítottak meg. Két teherautónyi szemét gyűlt össze. Bár a lakók hatalmas segítséget nyújtottak, így is komoly anyagi forrást igényelt a felújítás, és az új játszótér létrehozása.

Pászti András, önkormányzati képviselő elmondta, az első forrást a Tanácsadó Testület, illetve Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester egy millió forintja jelentette.

Az önkormányzatnak nagyon fontos volt ez a lépés, hiszen a fejlesztés infrastrukturális beruházásnak számít. A Mercedes ezen felül 1,5 forinttal támogatta az újításokat. Egy napnyi szorgos munkával, és összesen 2,5 millió forint segítségével egy élhető, megújult tér jött létre több új játszóeszközzel. Mindez annak is köszönhető, hogy a Mercedes gyár vezetése komolyan igyekszik odafigyelni dolgozóik kéréseire és lakóhelyükre, környezetükre.

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Gyár igazgatója úgy gondolja, hogy az autóipari óriásnak gyakorlatilag kötelessége tennie Kecskemétért, hiszen a vezetőség és a dolgozók is részesei városunk közösségének.

A felnőttek összefogtak, a végeredményt azonban a gyermekek élvezik majd a jövőben.

KecskemétfejlesztésjátszótérTeleki Pál térPászti András képviselőMercedes Gyár