2024.04.23, Kedd

Átadták a felújított fiúkollégiumot Kecskeméten

kecskemet.hu

2017.11.18. 15:02

Pénteken délelőtt tartották a Kecskeméti Szakképzési Centrum épületenergetikai fejlesztése keretében felújított fiúkollégiumának ünnepélyes átadását.

Hirdetés

 Az eseményen Szeremeryné Patai Klaudia polgármester és Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára is részt vett.

 

 

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Hunyadi téri fiúkollégiumának épületet egy KEHOP pályázat keretében 137 millió forintból korszerűsítették. A támogatásból kicserélték a nyílászárókat, leszigetelték a tetőt illetve a falfelületeket, valamint napelemek is kerültek az kollégium tetejére.

 

 

Azt várjuk ettől a beruházástól, hogy a kollégiumban lakó mintegy száz tanulónak a komfortérzete jelentősen javulni fog, melegebb lesz az épület, melegebbet fognak érezni, kényelmesebben fognak itt lakni, tanulni, sikeresebbek lesznek az iskolában. Az intézménynek meg az ebből a haszna, hogy kevesebb költséggel fog mindez járni. Azon túl pedig, hogy gazdaságosabb lesz, fontos, hogy az energiatakarékossággal a környezetet is óvjuk

- mondta Leviczky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója

Az ünnepélyes átadón Szemereyné Pataki Klaudia is beszédet mondott. A polgármester elsősorban az itt tanuló fiatalokhoz szólt.

Városvezetőként és a képviselő testületemmel közösen mi arra törekszünk folyamatosan, hogy egy olyan jövő városát építsük, ahol kedvetek legyen a későbbiekben elhelyezkedni, munkát találni és családot alapítani

- hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia.

Az eseményen részt vett Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. Beszédében kiemelte, Kecskeméten rengeteg a lehetőség a fiatalok számára, ezért is fontosak ezek az infrastrukturális fejlesztések, hogy a megfelelő környezetben tanulhassanak a gyerekek.

A gazdasági minisztériumnak a terve az, és jelenleg ezen dolgozunk, hogy egy tíz éves infrastrukturális fejlesztési terv alapján elindítsuk a szakképző intézmények és kollégiumoknak a fejlesztését. Ugyanis a szakképzés fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban képzett munkaerő legyen

- mondta a helyettes államtitkár.

A beszédek és a diákok műsora után, az ünnepség végén átvágták a szalagot, ezzel hivatalosan is átadták az épületenergetikai fejlesztése keretében felújított fiúkollégiumot.

KecskemétfelújításnapelemKecskeméti Szakképzési Centrumfiúkollégiumszigetelés