2024.04.20, Szombat
Méltóság Mezeje: az Ölelő Kéz Alapítvány nem hagyja magára a szenvedőket

Méltóság Mezeje: az Ölelő Kéz Alapítvány nem hagyja magára a szenvedőket

2017.10.13. 16:29

Október 13-án délután, immár 8. alkalommal ültettek nárciszhagymákat, és engedtek szabadjára sárga lufikat iskolás gyermekek az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány szervezésében Kecskeméten a Méltóság Mezeje kőnél.

Hirdetés

 

Kisdiákok ültették el a nárciszhagymákat a parkban

 

Az idei évben a Méltóság Mezeje program az Európai Civil Konferenciához kapcsolódik, ahol neves hazai és külföldi vendégek tartanak előadásokat.

 

Az ünnepség kezdetén Englert Jakabné, önkormányzati képviselőasszony köszönte meg a jelen lévő gyerekeknek, hogy évről évre eljönnek erre az eseményre, és példát mutatnak kortársaiknak. A 10 éve elindult Hospice szolgálat úgy gondolta, hogy a gyermekek és a fiatalok megszólítása is fontos, hogy az ő figyelmüket is ráirányítsák a szenvedő betegekre, és ezáltal kifejezhessék együttérzésüket is. Sokat segít ennak feldolgozásában egy segítő kéz, egy kedves ölelés, mint amit tesz itt Kecskeméten az Ölelő Kéz és Hospice Alapítvány.

 

Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti vezetője köszöntő gondolataiban megfogalmazta a gyermekeknek, milyen az, amikor a szülők gondoskodnak, ápolják őket betegségükben, gondjaikban, hogyan válik mindez az életük részévé, hogyan tanulják meg mindezt, mire szüleik idős korba lépnek, és nekik lesz szükségük a gondoskodásra.

 

Dr. Hódi Zsuzsanna a Hospice Szolgálat vezető főorvosa, megköszönte a 22 éve megalakult Ölelő Kéz Alapítványnak, és dr. Fáy Tamásnénak a gondoskodó munkát. Ez idő alatt már pár ezer beteget kísértek el életvégi ellátásuk során. A Hospice speciálisan felkészült munkacsoport, munkatársai orvosok, nővérek, pszichiáter, gyógytornász, szociális munkás, lelkész. Mindent megtesznek a beteg emberi méltóságának megőrzéséért.

 

Ökumenikus áldást mondott a kecskeméti Református Egyházközség részéről Hodánics Tamás református lelkipásztor, valamint a kecskeméti Evangélikus Egyházközség részéről Kis János igazgató lelkész.

Galéria

KecskemétKecskemétnárciszÖlelő Kéz Ápolási és Hospice AlapítványMéltóság Mezeje kő