2024.04.19, Péntek
Kecskeméten nárciszokkal tisztelgünk a szenvedők előtt

Kecskeméten nárciszokkal tisztelgünk a szenvedők előtt

bacsmegye.hu

2017.10.10. 07:39

Immár 8. alkalommal ültet nárciszt az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány az emberi méltóság tisztelete és elfogadása jegyében október 13-án 13.30 órakor a Méltóság Mezeje kőnél.

Hirdetés

A nárcisz a Hospice világszerte ismert és elterjedt jelképe lett. Immár 8. alkalommal ültet nárciszt az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány a Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával, valamint a város iskoláinak közössége az emberi méltóság tisztelete és elfogadása jegyében.

Az idei évben a rendezvény a Közép-Európai Civil Konferenciához kapcsolódik, ahol neves hazai és külföldi vendégek tartanak előadásokat.

A nárciszültetéssel az Alapítvány arra kívánja felhívni a figyelmet, mekkora erőt és támaszt nyújt a gyógyíthatatlan betegeknek, ha van szakszerű segítsége, ha biztosan számíthat valakire, aki alapvető szenvedéseit enyhíteni tudja.

Az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány több mint 20 éve végzi a gyógyíthatatlan rákbetegek teljeskörű gondozását. Magas szintű orvosi-, pszichológiai-, szakápolási ellátást nyújtanak, amivel hozzásegítik Őket ahhoz, hogy emberi méltóságukat az utolsó pillanatig megőrizhessék.

 

Nárciszültetés 2016-ban. Fotó: bacsmegye.hu

 

Az 2017. október 13-án 13.30 órakor Kecskemét Főterén, a Városháza és a Nagytemplom között a "Méltóság Mezeje 2010" kőnél kezdődő esemény programja: 

• Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola műsora:  Bíró Maya (4. c osztály) – népdalcsokorot énekel, Török Szofi (3. a osztály) mond verset. 
• Köszöntőt mond: Szemereyné Pataki Klaudia KMJV Polgármestere, Rigóné Kiss Éva Városi Civil Kerekasztal gesztora, Dr. Hódi Zsuzsanna a Hospice Szolgálat vezető Főorvosa
• Ökumenikus áldás a „Méltóság Mezeje 2010” kőnél
• Nárciszhagyma ültetés a résztvevőkkel

KecskemétKecskeméthospiceméltóság mezejeÖlelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítványnárciszültetés