2024.04.24, Szerda

Először vesz részt Kecskemét a Színházak Éjszakáján

mti

2017.09.14. 12:54

Ebből az alkalomból egy gasztroszínházi előadással kedveskedik nézőinek a kecskeméti Ciróka Bábszínház.

Hirdetés

Kiszely Ágnes, az intézmény igazgatója az MTI-nek elmondta: a színházak éjszakája eddig csak néhány vidéki helyszínnel bővült, amelyek közé most először Kecskemét is bekapcsolódott. Az alkalomra egy különleges előadást választottak, a teátrum udvarán ugyanis a Hírös Gasztroszínház egyik legújabb darabjával, a Keserű aszúval várják az érdeklődőket. A Ciróka Bábszínház ezzel az előadással kezdi meg a Pestiek a Budai utczában című felnőtt sorozatának 14. évadját.

Az előadásban egymással keveredik íz, illat, hang és mozdulat, miközben testközelből élvezhetjük a színész jelenlétét, a jelenetek közt pedig egy-egy finom falat ízét és a kiváló borok zamatát - fogalmazott az igazgató.

Sárosi Gábor, a Hírös Gasztroszínház igazgatója, egyben a darab rendezője elmondta: a Keserű aszú egy korábbi előadásuk, a Szép Ernő-történet nyomán készült Fiú, leány, bor második epizódja. Míg az előbbi két fiatal egymásra találását, kapcsolatuk kialakulását mutatja be, a mostani a párkapcsolat, az együttélés viszontagságait próbálja feltárni.

Kiemelte: az előadásban az egymást követő jelenetekben a világirodalom remekeiből összeállított páros szituációk jelennek meg. Az est során megpróbálnak rávilágítani arra, hogy mi az az értékrend, amitől két ember kapcsolata örökkévalóvá válhat.

Beszélt arról is, hogy az új előadásukban az egyre testesebb borokat, egyre sűrűbb és mélyebb belső konfliktusok követik, de nem feledkeznek meg a humor gyógyító erejéről sem. A több mint kétórás programban tehát kiváló borok és kiváló színészek dolgoznak össze. A női főszerepben Bata Éva lesz látható, aki kilenc éven át volt a Vígszínház egyik vezető színésznője, a férfi főszerepet pedig Bárnai Péter játsza, akit legutóbb A martfűi rém című filmben láthattunk - tette hozzá.

Sárosi Gábor hangsúlyozta, diákként mindketten a Kecskeméti Színjátszó Műhelyben kezdték pályájukat. Így az előadás különlegességeként említette azt is, hogy a két, ma már ismert színész 15 év után újra Kecskeméten játszhat együtt.

A Keserű aszú egy öt tételből álló borsor mellé készült, hiszen minden borkóstolót egy-egy jelenet követ. Mint mondta: az elmúlt évek bizonyították, hogy nagy igény van az új színházi formákra, amit a borkóstolóval egybekötött, interaktív gasztroszínházi előadás iránti meglepően nagy érdeklődés is alátámaszt.

A rendező szerint a vendéglátóhelyek egyre nyitottabbak, és különlegesnek találják, hogy kínálatuk mellé egy-egy, a megszokottól eltérő, összetettebb kulturális eseményt is kapcsoljanak. Ezáltal pedig az új élmény a színház és a gasztronómia "szorzataként" jön létre, ami már sokkal maradandóbb lesz a nézőkben is - tette hozzá.

 

Forrás: mti

KecskemétKecskemét2017Ciróka BábszínházborkóstolóSzínházak Éjszakájagasztroszínház