2024.04.20, Szombat

Együttműködést írt alá a Neumann János Egyetem és a RÖPKE SE

Neumann János Egyetem

2017.09.14. 14:59

A két intézmény alapvető célkitűzése a testileg, lelkileg és szellemileg egészséges, sportos fiatal értelmiség felnevelése.

Hirdetés

 

A közös társadalmi feladatok megvalósítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Egyetem képviseletében Finta Zita kancellár és a RÖPKE SE részéről Kása Róbert elnök.

Az együttműködésről további tájékoztatást Finta Zita kancellár, valamint Szamler László, a RÖPKE SE elnökségi tagja és az Egyetemi Röplabda Szakosztályának vezetője adtak. Az egyetem és az egyesület közös elhatározása a szakmai és erkölcsi segítségnyújtás szándékával született meg, annak érdekében, hogy kölcsönösen támogassák egymás tevékenységét, és előmozdítsák a közösség érdekében végzett feladataik megvalósulását.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint olyan sportos szemléletű fiatal értelmiség képzését tűzte ki célul a két együttműködő fél, akik tanulmányaik befejeztével hozzájárulnak az egészséges életmód terjesztéséhez és határozott lépéseket tesznek annak érdekében, hogy minél több sportszerető, edzett és egészséges fiatal nevelkedjen fel. További célként fogalmazták meg az egyesületbe igazolt és egyben egyetemi hallgatók sportolói karrierjének, és a civil életre történő felkészülésének összehangolását, valamint az egyetemi versenyrendszerben való szereplést az egyetem hallgatóival (teremröplabda, strandröplabda, mix-röplabda), majd a nemzeti bajnokságban való részvételt az egyetem hallgatói csapatával.

 

Finta Zita kancellár tájékoztató beszédében az Egyetem más sportolási lehetőségeire is felhívta a figyelmet, hangsúlyozta, hogy a sport minden ember életében fontos szerepet kell, hogy játsszon, annak közösségépítő és kitartásra ösztönző erejével, ezért az Egyetem mindent megtesz annak érdekében, hogy megteremtse a hallgatók számára a tanulás mellett az aktív kikapcsolódáshoz szükséges körülményeket. Számos sportolási lehetőség adott már a karok sportlétesítményeiben, így például nagypályás labdarúgás, futsal, kosárlabda, tenisz és asztali tenisz, valamint a röplabda.

Szamler László, a RÖPKE SE képviseletében szintén az együttműködés fontosságát hangsúlyozta kiemelve, hogy az előzetes felmérések alapján már 60 hallgató iratkozott fel a röplabda kurzusra, valamint örömmel jelentette be, hogy az egyetemi csapatvezető edzője Gyurkó Sándor lesz, aki korábban a kecskeméti NB1-es férfi csapatot edzette.

KecskemétKecskemétNeumann János EgyetemRÖPKE SEröplabda