2024.04.19, Péntek

Több millió forintos adománnyal festették ki a kecskeméti Corvin Mátyás iskolát

Ádám Viktor

2017.08.24. 06:39

Sor került négy osztályterem és a hozzájuk tartozó folyosók teljes átfestésére, valamint négy tornatermi öltöző és az iskolaudvar felújítására.

Hirdetés

 

Magyarország piacvezető festékgyára, a PPG Trilak Kft. tulajdonosa, az amerikai PPG festékgyártó vállalat 20.000 dollár, azaz mintegy 5,2 millió forint értékű adományának és másfélszáz önkéntes három napi munkájának eredményeként újult meg a szeptemberi tanévkezdésre a kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola. A PPG a felújításhoz összesen több mint 460 liter Héra® Prémium vízbázisú beltéri falfestéket és Trinát® Aqua vízbázisú zománcfestéket adományozott, de a vállalat állta az önkéntesek étellel, itallal és védőfelszereléssel történő ellátását, a profi festők napidíját és az összes többi felmerülő költséget is. A több mint 140 önkéntes – köztük a legnagyobb kecskeméti autógyárnak beszállító PPG Automotive Team munkatársai – hozzájárulása is kulcsfontosságú volt. Három napon át dolgoztak az iskola helyiségein, munkájuk értéke megközelítette a 3 millió forintot.

A PPG magyarországi leányvállalata, a PPG Trilak Kft. által gyártott festékek segítségével így a résztvevők összesen több mint 2000 négyzetméternyi felületet hoztak rendbe.

„Köszönjük a PPG-nek az adományt, az önkénteseknek pedig az áldozatos munkát. Az összefogás eredményét szeptembertől 700 diákunk és persze a tanári kar is élvezi majd” – mondta a 20.000 dolláros jelképes csekk ünnepélyes átadásán Dr. Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója és a Corvin, az Emberközpontú Nevelésért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

„Miután több PPG-s kollégánk gyermekei is ebbe az iskolába járnak, első kézből értesülhettünk arról, hogy a termekre bizony már ráfér a felújítás. Megkerestük az ötletünkkel az iskola vezetését és tájékoztattuk őket anyavállalatunk Colorful Communities kezdeményezéséről, amelyet nagy örömmel fogadtak” – mondta Antonio Puzio, a PPG termékmenedzsere, az OPTIMA EMEA és a Daimler közép-európai ügyfélmenedzsere

A PPG Automotive team Kecskemét legnagyobb autógyárának a fő festékbeszállítója, de különböző korróziógátló és bevonó anyagokkal – köztük a karcálló és csillogó felületet adó CeramiClear bevonó anyaggal – is ellátja az üzemet. A 35 fős csapat több mint fele részt vett az önkéntes munkában, amelyben németországi és egyesült királyságbeli munkatársak is segítettek.

A PPG Colorful Communities programról

A „PPG Colorful Communities” nemzetközi program célja a pályázat útján kiválasztott intézmények vagy városrészek vizuális fejlesztése, valamint funkcionális védelme világszerte. A program hozzájárul a PPG 10 éves támogatói tervéhez, melynek célja a vállalat közösségi irányú elköteleződése, melyet egy 10 millió dollár értékű támogatói befektetési alap révén finanszíroz. Ennek keretében újultak meg játszóterek, óvodák és közösségi terek többek között Törökországban, Lengyelországban vagy Puerto Ricóban.

Magyarországon először a fővárosi Jahn Ferenc kórház szülészeti osztályának felújítását segítette az alap a PPG Trilak Kft. kezdeményezésére, és egyben ez volt az első alkalom a program történetében, amikor egy egészségügyi intézmény volt a kedvezményezett. A jelentős anyagi támogatás mellett a felújításhoz a PPG Trilak biztosította a legújabb, innovatív Héra Prémium Clean lemosható falfestékét.

A PPG Trilak, mint Magyarország piacvezető festékgyára számára fontos, hogy kiemelten támogassa és részt vegyen a társadalmi felelősségvállalásban. Ennek a fontos küldetésnek a keretein belül az elmúlt években több ezer liter festékkel támogatott közintézményeket, iskolákat, óvodákat és alapítványokat országszerte. 2015-ben a cég jóvoltából a Dryvit pályázatának köszönhetően 10 óvoda kapott speciális hőszigetelést. A közintézmények támogatása mellett a Trilak aktív szerepet vállal a városok színesebbé tételét megcélzó projektekben.  Az elmúlt években számos budapesti belvárosi tűzfal újulhatott meg a Neopaint Works, a Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata és a PPG Trilak együttműködésének köszönhetően. Hogy csak néhányat soroljunk fel a megszépült tűzfalak közül: a Rumbach Sebestyén utcai „Erzsébetváros” kép, a Madách Imre gimnáziumnál a „Körút anno”, a Klauzál utcai „zöldséges ház”, a „legpestibb” Király utca vagy az Akácfa utca „varrónős” ház. 2016-ban a cég egyik legfontosabb, a környezetet érintő társadalmi felelősségvállalás projektje a Budapesten található Feneketlen-tavat övező park felújítása volt, ezt követően Vác játszótér-felújítási programjában vett részt.

KecskemétKecskemétiskolafelújításCorvin Mátyás Általános Iskola