2024.03.29, Péntek

Több mint két és fél milliárdot fordít tíz intézmény korszerűsítésére Kecskemét

mti

2017.07.28. 07:00

Kilenc iskola és egy szociális otthon energetikai korszerűsítésére kerül sor a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Hirdetés

 

Az érintett intézmények között van a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola és Béke Általános Iskolája, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola és Móra Ferenc Általános Iskolája, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola, valamint Kertvárosi Általános Iskolája és Mathiász János Általános Iskolája, a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Móricz Zsigmond Általános Iskolája, a Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola, továbbá a Margaréta Otthon.

Szemereyné Pataki Klaudia, a város polgármestere elmondta, az érintett intézmények hőszigetelése nem megfelelő, fűtésrendszerük elavult, energiahatékonysági mutatói rosszak, így fenntartásuk nagy energiaveszteséggel és magas költségekkel jár. 
Ugyan január 1-jétől az oktatási intézmények működtetése már nem önkormányzati feladat, de a városnak fontos, hogy a kecskeméti gyerekek minél jobb körülmények között tanulhassanak.
A támogatásnak köszönhetően valamennyi intézmény esetében szigetelik az épületeket, új nyílászárókat szerelnek be, a fűtési rendszert korszerűbbre és szabályozhatóra cserélik, valamint napelemes rendszereket is telepítenek. 
A fejlesztésekkel hatékonyabbá és rugalmasabbá tehetők az energetikai rendszerek, csökkenthetők az épületek hőveszteségei és jelentős költségmegtakarítás érhető el.


Két intézmény energetikai korszerűsítése várhatóan még idén befejeződik, háromé a jövő év elején, öt iskola fejlesztése pedig a jövő év őszéig valósul meg.

KecskemétKecskemétenergetikai korszerűsítés