2024.04.19, Péntek

Közel százan vakációztak a kecskeméti repülőbázison

honvedelem.hu

2017.07.18. 12:05

Diákok részére szerveztek honvédelmi táborokat júniusban és júliusban az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis kiképzési főnökségének munkatársai.

Hirdetés

Két turnusban, kilencvenhárom tanuló vett részt a nyár első hónapjaiban a kecskeméti repülőbázison szervezett honvédelmi táborokban. Többen közülük ismerősként üdvözölték a kiképzőiket – ők már tavaly is táboroztak a bázison. A fiatalok programjait Minkó Ottó alezredes, a bázis kiképzési főnöke koordinálta, a legfiatalabb önkéntes 13, a legidősebb 19 éves volt.

Mindkét turnus ifjú önkéntesei a „bevonulás” napján átestek egy alapos fizikai, állóképességi felmérésen, magukra öltötték a Honvédelmi tábor feliratú pólót és egyensapkát, ünnepélyes keretek közt felvonták a tábor zászlaját, majd felkészültek az előttük álló napok kihívásaira: ébresztő hat órakor, reggeli torna, zászlófelvonás, alaki foglalkozás, zászlólevonás, takarodó este tízkor. A szigorú napirend szerint összeállított „kiképzési terv” alapján pedig végrehajtottak egy menetgyakorlatot, kipróbálták a kézigránátdobást, megismerkedtek az akadálypályával, fegyverismereti és tereptan-foglalkozásokon vettek részt.

Ide kattintva elérhető a teljes beszámoló.

 

Forrás: honvedelem.hu​, Galambos Sándor​

KecskemétKecskemétgripenMH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisdiákok2017 nyárhonvédelmi tábor