2024.03.28, Csütörtök

Hetvennél is több koncerttel várja a zenekedvelőket a kecskeméti dzsesszfesztivál

mti

2017.07.21. 11:18

2017. augusztus 3. és 6. között rendezik meg a kecskeméti dzsesszfesztivált, amelynek négy napja alatt öt színpadon több mint száz zenészt láthat és hallhat majd a közönség.

Hirdetés

Ittzés Tamás, a fesztivál főszervezője, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta, hogy több mint hetven koncertet tartanak a fesztivál négy napja alatt. 

A fesztivált augusztus 3-án, csütörtökön a Bolyki Brothers, a ragtime zongora kanadai királynője, Mimi Blais és a svájci Marco Marchi & the Mojo Workers koncertjei nyitják. A fellépők között olyan világsztár is megtalálható, mint a világ legjobb bendzsósaként számon tartott japán Ken Aoki. A házigazda Bohém Ragtime Jazz Band mellett színpadra lép a Kecskemét Jazz Orchestra és a Hot Jazz Band is.

A főszervező kiemelte, hogy a Kecskeméten található mesterséges tó partján tartják a rendezvényt, amelyet "úgy aposztrofálunk, hogy családi fesztivál a vízparton".

Ittzés Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a sokszínű zenei program mellett számos más kísérőrendezvény is lesz: a gyerekeknek akár egész napos elfoglaltságot biztosító játéksziget mellett a fesztiválon rendezik meg az országos dzsessz műveltségi vetélkedő döntőjét, de lesz futóverseny, veteránautó-bemutató és swingtanítással is várják a közönséget.

Hozzátette, hogy idén sem marad el a fellépők közös koncertje és lesz jam session is.

A fesztivál részletes programja a www.jazzfovaros.hu oldalon olvasható.

 

Forrás: mti

KecskemétKecskemétfesztivál2017Benkó Zoltán Szabadidőközpontcsaládi programjazz zene