2024.04.19, Péntek
Újabb világrekord-kísérletre készülnek a tájfutók
Fotók: Bacsmegye.hu

Újabb világrekord-kísérletre készülnek a tájfutók

Bacsmegye.hu

2017.05.16. 10:15

Mozgalmas május járja át a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesület életét: május 24-én, Kecskeméten is megrendezésre kerül a Tájfutás Világnapja; 27-én pedig egy Gyermeknap keretén belül invitálnak mindenkit egy kis tájékozódási játékra, mely betekintést enged a tájékozódási futás világába.

Hirdetés

Még az eső sem riasztja el a tájfutókat

2017. május 13-án, szombaton családi és egészségnapot rendeztek Nagykőrösön a Pálfájai oktatóközpont területén, melyen egész nap különféle, az egészséges életmódot előtérbe helyező programok közül válogathattak az idelátogatók. Jelen volt a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete is, az ő szervezésükben térkép alapján tájékozódva kellett ellenőrző pontokat megtalálni egy épített labirintusban. Sajnos az időjárás nem éppen volt kegyes, hiszen majdnem egész nap zuhogott az eső, ennek ellenére azonban a legmerészebb tájfutók még így is élvezettel vágtak neki a feladatnak.

 

Idén is együtt ünnepelnek

2017. május 24-én immár második alkalommal kerül megrendezésre a Tájfutás Világnapja Kecskeméten, melynek célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz, valamint láthatóvá és elérhetővé tegye a tájfutást a fiatalok számára. Továbbá kiemelt szerepet kap az aktivitás mellett a tájékozódási képesség fejlesztése.  

2016-ban először rendezték meg a Tájfutás Világnapját, mely már akkor is nagy sikert aratott, hiszen Magyarországon, 50 helyszínen közel 8 ezren vettek részt valamilyen tájfutó eseményen.

Idén a Tájfutás Világnapja Kecskeméten, a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesületének szervezésében a Decathlon területén kerül lebonyolításra. Ide várnak minden olyan érdeklődőt, akik izgalmas és játékos formában is megismerkednének a sportággal.

 

Ha valaki mégis lemaradna a világnapról…

2017. május 27-én Gyermeknapot rendeznek a Decathlon területén, melyen a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete ismét egy labirintussal készül annak érdekében, hogy egy kis ízelítőt kapjanak a gyerekek a tájfutásból.

A Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete továbbra is várja a tájfutás iránt érdeklődőket egy próbaedzésre!

Keresd fel a KZSE FACEBOOK oldalát: https://www.facebook.com/kecskemetizoldsportokegyesulete/

Bánki Zoltán – edző              +36/70-638-8720                   [email protected]

Bánki Jusztina – edző            +36/20-249-0730                  [email protected]

Galéria

KirakatKecskeméti Zöld Sportok Egyesülete2017 májustájékozódási futásTájfutás Világnapja