2024.04.25, Csütörtök

Több száz nyugdíjas találkozott a kecskeméti repülőbázison

honvedelem.hu

2017.05.08. 15:31

2017. május 4-én az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis dolgozói vendégül látták az egykori kollégáikat a kecskeméti repülőbázison.

Hirdetés

A vendégeket Ugrik Csaba dandártábornok, az alakulat parancsnoka köszöntötte. Elődei közül az idei találkozóra Pintér Zoltán nyugállományú vezérőrnagy, Schadl György, Pintér Sándor nyugállományú ezredesek és Korbély István nyugállományú őrnagy tudták elfogadni a meghívást.

Az egész napos program elején a több mint kétszázötven résztvevő képviselői megkoszorúzták az alakulat és jogelőd szervezetei kötelékében repülőhalált halt hajózók és a szolgálatteljesítés közben elhunyt repülő-műszakiak emlékére állított emlékművet. 

A repülőbázis személyi állománya nevében a parancsnok, Ugrik Csaba dandártábornok, valamint Kévés János alezredes, hadműveleti főnök és Kálló Sándor alezredes, a Puma század parancsnoka helyezték el az emlékezés virágait. A Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete tagjainak felkérésére Csóka Tamás nyugállományú ezredes, Varga István nyugállományú százados, Bartos Gyuláné, a Magyar Veterán Repülők Szövetsége kecskeméti területi szervezete képviseletében Őrs Ágoston, Bartus Mihály nyugállományú alezredesek, Lengyel István nyugállományú őrnagy tisztelegtek az elhunytak emléke előtt, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület területi szervezete koszorúját pedig Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes helyezte el az emlékmű talapzatán. 

A találkozó résztvevőit Gottschall András százados Gripenjével a levegőből is köszöntötte. A repülőbázis új bemutatópilótája az idei, külföldi légi parádékra összeállított programjával kápráztatta el a vendégeket, akik ezt követően egy statikus bemutató keretében a hangárban, közelebbről is megnézhették a légierő negyedik generációs vadászgépét. 

Az előző találkozó óta történtekről Kévés János alezredes tájékoztatta egykori kollégáit, majd a közösen elfogyasztott ebéd után mindenkinek lehetősége volt ellátogatni egykori munkahelyére. 

 

Forrás: honvedelem.hu, Galambos Sándor

Kecskemétkecskeméti RepülőbázisgripenMH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisnyugdíjas-találkozó