2024.03.29, Péntek

Indul a fesztiválszezon Kecskeméten

kecskemet.hu

2017.05.05. 08:23

Hatodik alkalommal, 2017. május 12-14 között rendezi meg Kecskemét főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a tavaszi Helyi Termék Ünnepet. A háromnapos rendezvény bőségesen kínál minden korosztály számára programokat. Néptánc együttesek, tánccsoportok, citerazenekarok, népi játékok, népi kismesterségek bemutatója, állatsimogató garantálja minden korosztály részére a kellemes időtöltést.

Hirdetés

 

Már az első napon kiváló előadók lépnek fel a nagyszínpadon: a kiskőrösi Csicsergők Néptáncegyüttes, az Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület, a nagyon kedvelt Ballószögi Csillagvár Művészeti Alapítvány, akik nem csak műsort adnak, de táncházba is bevonják a nézelődőket.

Szombaton kora délelőtt a 125 éves Helvécia jubileumi kerékpáros felvonulása visz életet a főtérre. Szomszéd település 125 főből álló apraja-nagyja érkezik biciklivel 9 óra után a Városháza elé, majd 10 órától a Madzag Bábegyüttes interaktív előadásán pihenhetik ki fáradalmait az érdeklődőkkel együtt. Az egész nap tartó kulturális műsorok között fellép többek között a kiváló Szentkirályi Tánccsoport, a népszerű Tűzön-Vízen Át Egyesület. Este 19 órakor a 35 éves Hegedűs Együttes ünnepli kerek évfordulóját a nagyszínpadon barátaival, a zenészek között Csík János és több egykori zenésztárs is fellép. Különlegessége az estnek, hogy először szerepel egy színpadon a város mind az 5 néptáncegyüttese.

A vasárnap is sok színes programot ígér. Az országos hírű Nagy Tisza néptáncsoport teremti meg elsőként a jó hangulatot. Fellép a Kecskeméti ütHősök, a Kecskeméti Zenészegylet, és aki nem fárad el egész nap, az ki is próbálhatja tánctudását este ötkor az Uzsgyi zenekar táncházán. A három napot Fejős Jenő nótaénekes műsora zárja este hat órakor.

Állandó programokkal az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár minőségi ajándék- és élelmiszerkínálattal várja vásárlóit. A vendégek ellátásáról a Kurjantó csárda, a Kecskeméti Sörmanufaktúra és a Fáklyás Pince gondoskodik.

Íjászat, lovaskocsizás, huszártábor, népi és ügyességi gyermekjátékok, gokartozás, krétarajzverseny, pecsétgyűjtő játék, kóstolók, finomságok sora kínál egész nap elfoglaltságot a látogatóknak, akiknek egy jurtában mutatkozik be a „Falvak éjszakája” program is Kunszállás, Fülöpjakab, Jakabszállás települések összefogásával.

Külön standon ismerkedhetnek meg Bugacpusztaháza, Helvécia, Fülöpháza, valamint Kiskőrös és Baja településekkel.

A programokkal, vásárral minden nap délelőtt 10 órától 20 óráig várják a vendégeket.

 

KecskemétKecskemétHelyi Termék Ünnepe