2024.04.18, Csütörtök

Idén nyáron négy napon át ismét a jazz fővárosa lesz Kecskemét

turizmus.com

2017.05.19. 08:38

A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban egy igazi családi fesztivállal várják a műfaj szerelmeseit augusztus 3-6-ig. A II. JAZZFŐVÁROS számos különlegességet kínál a közönségnek: világsztárok lépnek színpadra, akár a lábakat a vízbe lógatva is hallgathatják a jazzt, sőt akár táncolni is megtanulhatnak a Domb Beach-en.

Hirdetés

 

A fergeteges hangulatról napi 15 órán keresztül gondoskodnak majd a muzsikusok, akik ezúttal 15 országból érkeznek. Köztük olyan világsztárok, mint a ragtime királynője, a kanadai Mimi Blais vagy a világ legvirtuózabb bendzsósa, a japán Ken Aoki.

 

Színpadra lép a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band, de fellép többek között a Kossuth-díjas Hot Jazz Band és a Bolyki Brothers is, akiknek műsorából nem hiányozhat a humor sem. Koncertet ad a hazai zenei élet meghatározó énekesnője, Szekeres Adrien is, akit ezúttal új oldaláról ismerhet meg a közönség.

 

A Jazzfőváros ideje alatt számos különleges program várja a fesztiválozókat. Benevezhetnek futóversenyre, megtudhatják, melyik diákcsapat tudja a legtöbbet a jazzről, megnézhetik a veteránautó találkozót, de akár táncra is perdülhetnek a legnevesebb magyar tanárok swing tánckurzusain.

A szervezők a különleges gasztronómiai kínálatról is gondoskodnak, de lehet majd strandolni és játszani is Európa legnagyobb szabadtéri jazzfesztiválján.

KecskemétKecskemétBenkó Zoltán SzabadidőközpontJAZZFŐVÁROSjazzBohém Ragtime Jazz Band