2024.03.29, Péntek

Idén 6. alkalommal rendezik meg az Újvilág Passiót

Katona József Színház

2017.05.30. 09:58

Június 9-10-11-én mutatja be a kecskeméti Katona József Színház társulata Krisztus szenvedéstörténetét a festői szépségű kecskeméti Arborétumban.

Hirdetés

Immár hagyomány, hogy június második hétvégéjén az ország minden részéből elzarándokolnak nézők Kecskemétre, az Újvilág Passió előadásaira.

A 2017-es bemutatónak különleges hangsúlyt ad, hogy a hírös város színháza látja vendégül az Europassio Szövetség kongresszusát, amelyre Ausztriából, Németországból, Olaszországból, Belgiumból, Franciaországból, Spanyolországból, Lengyelországból, Romániából, Csehországból, Horvátországból, Hollandiából, Szlovéniából és az Egyesült Királyságból érkeznek küldöttségek. A találkozó kiemelkedő eseménye az Újvilág Passió megtekintése.


A kecskeméti Katona József Színház 2012-ben vállalkozott először arra, hogy Krisztus szenvedéstörténetét szabadtéren, a hagyományokhoz ragaszkodva, ám keretjátékba ágyazva mutassa be.
Az előadás alkotói mai, magyar produkció megvalósítására törekedtek, ezért a produkció szövegkönyve esősorban az Evangéliumra támaszkodik.

A főbb szerepekben Porogi Ádámot, Kőszegi Ákost, Hajdú Melindát, Ferencz Bálintot, Hegedűs Zoltánt, Kiss Jenőt, Körtvélyessy Zsoltot, Fazakas Gézát, Szokolai Pétert, Zayzon Zsoltot, Aradi Imrét, Magyar Évát, Csombor Terézt láthatják.
A látványos koreográfiát Lukács László, a Kecskemét Táncegyüttes vezetője készítette, az előadásban a táncegyüttes táncosai mellett kecskeméti amatőr szereplők is közreműködést vállaltak. 
Az előadás zenei anyagát Kövi Szabolcs zeneszerző alkotta. A jelmezeket Kiss Bori, a díszlet- és látványtervet Szlávik István készítette. 
Rendező: Cseke Péter.

Jegyek válthatók a kecskeméti Katona József Színház jegypénztáraiban, vagy online a http://kecskemetikatona.hu/hu/jegy-berlet/online.html címen.

KecskemétKecskemétKatona József Színházújvilág passióKecskeméti Arborétum