2024.04.19, Péntek

1,5 milliárd forintot nyert az Egyetem három pályázaton

Pallasz Athéné Egyetem

2017.05.29. 09:35

Folyamatosan újabb mérföldkőhöz érkezik a Pallasz Athéné Egyetem, a Campus építése, a nemzetközi tanfolyamok szervezése és a különböző fejlesztések mindazt mutatják, az intézmény vezetősége jó úton jár, hogy a jövő Egyetemét létrehozzák Kecskeméten.

Hirdetés

Ezt a célt szolgálja az a projekt is, amit nemrég nyert el az intézmény. A több mint 840 millió forintos pályázat lehetővé teszi az oktatás minőségének, többek között a szakok, az egyetemi képzés, valamint a hallgatói sportszolgáltatások fejlesztését.  A projekt azt is elősegíti, hogy szorosabb kapcsolatrendszert alakítson ki az Egyetem Horvátországgal, Romániával, Szerbiával és Szlovákiával.

 

„Szeretnénk az oktatási rendszerünket közösen kialakítani, illetve tovább bővíteni. Szeretnénk a hallgatói, illetve oktatói mobilitást fejleszteni. A pályázatot 6 alprojekt keretében valósítják meg, az egyik fő célkitűzés még a szakok, illetve a tantárgyak fejlesztése kapcsán, hogy mérni tudjuk a hallgatóknak a minőségét. Ennek a fő célkitűzése a gyakorlatorientált képzésünknek a nyomon követése. Képesek legyünk a munkaerőpiaci követelményrendszernek megfelelni, illetve a vállalati igényeket lekövetni oly módon, hogy a folyamatba épített reakciókat is a leggyorsabban tudjuk meglépni.” – számolt be mindezekről Finta Zita, az Egyetem kancellárja.

 

A beruházás Uniós forrásból valósul meg. Az Egyetem másik két pályázatot is elnyert a közelmúltban. Az egyik a műszaki és informatikai karok népszerűsítésére, valamint tananyagfejlesztésre, míg a másik a duális képzés fejlesztésére irányul. A három projektre mintegy 1,5 milliárd forint támogatási keret áll rendelkezésre.

pályázatKecskemétKecskemétPallasz Athéné Egyetem