2024.04.19, Péntek
Közel kétmilliárdos beruházással bővíti kapacitását a Kecskeméti Konzerv Kft.
Fotók: Bacsmegye.hu

Közel kétmilliárdos beruházással bővíti kapacitását a Kecskeméti Konzerv Kft.

mti, bacsmegye.hu

2017.04.13. 11:53

A Nemzetgazdasági Minisztérium 948 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segíti a Kecskeméti Konzerv Kft. 1,89 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását, amellyel 40 új munkahelyet teremtenek.

Hirdetés

A zöldségfeldolgozással és tartósítással foglalkozó vállalkozás támogatásáról szóló okiratot csütörtökön délelőtt adta át Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára Kecskeméten, aki kiemelte: Magyarország csak akkor tud felzárkózni a világ fejlett országaihoz, ha vállalatai fejlődőképesek és versenyképesek.

A Nagyvállalati beruházási támogatási program révén a valós piaci teljesítményre képes cégek megőrizhetik és erősíthetik elért pozíciójukat. E forrásnak köszönhetően azok a vállalkozások sem kerülhetnek versenyhátrányba, amelyek nem tudják igénybe venni az uniós támogatási lehetőségeket – tette hozzá.

Lepsényi István büszke arra, hogy egy ilyen vállalat, mint a Kecskeméti Konzerv Kft. is kap állami támogatást, hiszen ez mutatja azt a folyamatot, hogy egyre több magyar vállalkozás működik sikeresen. A hamarosan megjelenő új élelmiszeripari stratégia általánosan fogja meghatározni azokat a kereteket, melyeken belül egy olyan vállalat, mint a kecskeméti konzervgyár, is sikeresen tud majd tovább fejlődni.

Példaértékűnek nevezte a kecskeméti konzervgyár fejlődését. Az egyik legnagyobb magyar tulajdonban lévő konzervgyárként 50 mezőgazdasági partnerrel együttműködve több mint 400 embernek ad munkalehetőséget.

A Nemzetgazdasági Minisztériumnál kiemelten fontosnak tartják az ehhez hasonló beruházások támogatását, hiszen ezek vezetik az ország gazdaságát, mivel növelik a hatékonyságot, és hozzájárulnak a termelékenység emelkedéséhez is.

 

Kovács János, a Kecskeméti Konzerv Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az állami támogatás révén termék- és technológiai fejlesztésbe kezdenek, valamint céljuk, hogy még több országba eljuttassák a termékeiket.

 

Forrás: MTI, Bacsmegye.hu

Galéria

Kecskemétberuházáskapacitásbővítésállami támogatásKecskeméti Konzerv Kft.