2024.04.20, Szombat

Felújítják a GAMF focipályáját

Pallasz Athéné Egyetem

2017.04.06. 13:19

Több százezer forint értékű támogatást nyújt az SC Hírös–ÉP Egyesület a Pallasz Athéné Egyetem labdarúgó pályájának megújításához.

Hirdetés

Megkezdődött a Pallasz Athéné Egyetem Izsáki úti Campusában lévő focipálya gyepének átfogó felújítása. Finta Zita kancellár hangsúlyozta, hogy az egyetem vezetése támogatja a fiatalok sportolási lehetőségeinek bővítését. A fejlesztéseknél mindig a hallgatók érdekeit tartják szem előtt.

A focipálya használhatóságának érdekében a SC Hírös-Ép Egyesület ajánlotta fel nagy értékű támogatását, amellyel teljesen rendbe hozzák a pálya gyepszőnyegét. Jelenleg a talaj fellazítása, műtrágyázás és fűmag vetése történik- árulta el Kertész Zoltán a Hírös-Róna Zrt. vezérigazgatója és az SC Hírös-Ép Egyesület elnöke.

 

A talajlazítást acéltüskék 20-25 centiméter mélyre történő beszúrásával végzik, amely a fű gyökereinek levegőztetésével segíti elő a jelentősen jobb minőségű gyepet. A keletkező lyukakba marosi homokot töltenek, amelyet egy „seprő géppel” átfésülve egyenlítik ki a pályán keletkezett kisebb-nagyobb lyukakat, gödröket. Néhány nap pihentetés után műtrágyázásra és a fűmagok elvetése következik. A folyamat két hét múlva hoz látványos eredményt, amely a kivitelezők elmondása szerint hosszú távú, stabil minőségjavulást eredményez majd a focipálya minőségében– mondta Kovrig Ákos SC Hírös-Ép Egyesület az Egyesület sportigazgatója.

 

Kőrösi János, a Pallasz Athéné Egyetem Sportirodájának vezetője az Egyeteme sporteseményeiről, a pálya jövőbeni kihasználásáról valamint az Egyetem sportéletével kapcsolatos hosszú távú céljairól beszélt. „A gyepszőnyeg megújításának köszönhetően egy olyan minőségi focipálya birtokosa lesz az Egyetem, amely a későbbiekben számos sporteseménynek ad majd helyet. Kezdetként április 20-án a PAE Egyetemi Nappal egybekötött első kispályás egyetemi labdarúgó kupa alkalmával avatjuk fel régi-új focipályánkat, majd május 22-23-án egy nemzetközi edzőkonferenciának ad helyet az Egyetem. Pályánk a későbbiekben megyei labdarúgó egyesületeknek is lehetőségként adhat, mérkőzések és edzések lebonyolítására. Az SC Hírös-Ép további támogatásával szóba került a focipálya körül elhelyezkedő futópálya renoválása is, valamint az Egyetemmel közösen a nézőtéri padok felújítása, a létesítmény teljes megújítása érdekében. Hallgatóink életében a tanulás mellett a sport is fontos szerepet játszik, és mivel a nagypályás foci népszerű csapatsport a fiatalok körében, így Egyetemünket is vonzóvá tehetjük egy jó minőségű és karbantartott pályával. Jelenleg már öt hallgatónk is látogatja az SC Hírős-Ép megyei harmadosztályú felnőtt csapatának edzéseit.”

KecskemétfelújítástámogatásfocipályaPallasz Athéné EgyetemGamfSC Hírös-Ép Egyesület