2024.03.29, Péntek

2017. április 11-én, kedden délelőtt a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete egy, a tájfutást bemutató rendezvényen fogadta a Magyar Ilona Általános Iskola felső tagozatos tanulóit a kecskeméti Szabadidőközpontban.

Hirdetés

Ezen az eseményen a diákok megismerkedhettek a tájékozódási futással, mint egyéni sportággal, amelyet az erdőben űznek térkép és tájoló segítségével. A Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete ezúttal egy mesterségesen felépített labirintussal nyújtottak betekintést a tájfutás lényegi elemeibe a versengő fiatalok számára. A labirintusban három különböző pályán mérethették meg magukat a résztvevők, kiegészítve egy ráadás pályával.

Habár most nem erdőben zajlott a tájékozódási futás, itt sem maradhattak el a sportághoz elengedhetetlen eszközök. Ezáltal például egy méretarányosan lekicsinyített térképet is kaptak a gyerekek a labirintusról, mely a tájékozódásban segítette őket. A pályákon számokkal ellátott ellenőrző pontokon keresztül kellett teljesíteniük az adott útvonalakat az iskolásoknak. A futott idő mellett rendkívül fontos tényező volt a sikerességben a pontok helyes sorrendben történő érintése.

A pályák teljesítése után még egy frissítő jutalomban is részesültek a célponton átfutó fiatalok.

 

A sportág összetettségét mutatja – a labirintusban történő tájékozódásnál is – az, hogy az adott versenyzőnek előtérbe kell helyeznie a gondolkodást. Kialakul például egy tervezési folyamat a futás közben, mely önálló döntéshozatalra is készteti a versenyzőket. Mindezt a Dombhoz ellátogató iskolások is megtapasztalhatták a tájfutást népszerűsítő napon.

 

A Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete továbbra is várja a tájfutás iránt érdeklődőket egy próbaedzésre!

Keresd fel a KZSE FACEBOOK oldalát: https://www.facebook.com/kecskemetizoldsportokegyesulete/

Bánki Jusztina – edző            +36/20-249-0730                   [email protected]

Galéria

KecskemétBenkó Zoltán SzabadidőközpontKecskeméti Zöld Sportok Egyesülete2017 tavasztájfutásMagyar Ilona Általános Iskola