2024.04.20, Szombat
Kiállítás nyílt a nemzetközileg is elismert díszműüveges mester alkotásaiból

Kiállítás nyílt a nemzetközileg is elismert díszműüveges mester alkotásaiból

bkmkik.hu, bacsmegye.hu

2017.03.16. 17:17

2017. március 16-án Holtság Károly díszműüveges, üvegfestő alkotásait bemutató kiállítás nyílt a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Hirdetés

A kiállításon fotográfiákon keresztül betekintést kapunk a több évtizede alkotó, nemzetközileg elismert szakember hazai és külföldi munkáiba. A tárlat elengedhetetlen részét képezik az egyedülálló harmóniát keltő Tiffany lámpák is.

A kiállítás megnyitóján Sipos Zsolt, a kamara titkára elmondta: Holtság Károlynak több évtizedes kapcsolata van a kamarával. Ennek köszönhetően a kamara számos nemzetközi kiállítására eljutatta alkotásait. A kiállítás újdonságtartalmát adhatja az a kettőség, hogy városunk remek üvegművese szeretett mesterségének művésze, és egyben ennek a sajátos művészetnek a mestere. Kézműves a szó legigazibb értelmében. A mesterrel egyetértésben a kamara több hónapos előkészület után egy különleges képi-nyomdatechnikai applikáció segítségével közelebb hozta azokat az épületeket, melyeknek ékköveit Holtság Károly restaurálta, vagy saját kezével készítette. Paloták és templomok díszes ablakai, épületek fénylő kupolái elevenednek meg a képeken.

A tárlat munkanapokon 8:00-17:00 óra között egészen április 18-áig tekinthető meg.

A kiállításra minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Helyszín: Kecskemét, Árpád körút 4.

Galéria

KecskemétkiállításBács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHoltság Károlydíszműüvegesüvegfestészet