2024.04.24, Szerda
Arany 200: Villámcsődülettel tisztelegtek a költőóriás előtt
Fotó: Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium Facebook

Arany 200: Villámcsődülettel tisztelegtek a költőóriás előtt

Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium

2017.03.03. 08:36

2017. március 2-án a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium Arany János Tehetséggondozó Programjában résztvevő diákok csatlakoztak egy országos flashmobhoz, hogy megemlékezzenek a 200 évvel ezelőtt született Arany Jánosra.

Hirdetés

Sipos Imre helyettes államtitkár úr 2017. január 30-i felhívására állt az intézmény a kezdeményezés mellé. A javaslat szerint az országos tehetséggondozó hálózat pedagógusai, tanulói egy időben, de különböző településeken hívják fel a figyelmet Arany János születésének napjára, munkásságára.

A Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium egy Arany János művel, a „Tetemre hívás" című ballada színdarabbá alakításával mutatkozott be a kecskeméti városi könyvtár előtt 15 percben úgy 50-60 diák előtt.

Az esemény a fent megemlített célokon túl rámutat az esélyteremtés, valamint a képességek, a tehetség kibontakoztatásának fontosságára, valamint erősíti és tudatosítja, hogy az Arany János Programokban résztvevők egy közösséget alkotnak.

A színdarab látható lesz még a kollégium teljes diáksága előtt a március közepén megrendezésre kerülő Táncsics-héten; valamint a júniusi pécsi művészeti diáktalálkozón.

Kecskemétmegemlékezés2017Arany János EmlékévTáncsics Mihály Középiskolai KollégiumArany János Tehetséggondozó Program