2024.03.29, Péntek

Akár fél havi fizetésünk is rámehet a káromkodásra egy kecskeméti kocsmában!

blikk.hu

2017.03.02. 11:42

Fizetni kell egy kecskeméti kocsmában a trágár beszéd vagy káromkodás miatt. Az összegyűjtött pénzből az egyik pultosnak vesznek új cipőt – derült ki a TV2 Tények tegnapi adásából.

Hirdetés

Egyedülálló újítást vezetett be egy kecskeméti kocsma, ugyanis a bárban betiltották a káromkodást. Aki mégis trágár módon beszél, annak bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis minden egyes káromkodásért pénzbüntetést kell fizetni - tudta meg a Tények. A különböző káromkodások különböző árfekvésben vannak, például a széklet emlegetése csupán egy ötvenes, azonban ha valaki a másik anyját szidja, az már ötszáz forintba kerül, míg más édesanyját prostituáltakhoz hasonlítani már egy ezresbe kerül.

Az ötlet az egyik pultostól származik, aki megelégelte a mocskosszájú sereget - a pénzt azóta a putlon, egy hatalmas perselybe gyűjtik. A vendégek azonban nem bánják az új szabályrendszert, sőt jó ötletnek tartják a káromkodós perselyt.

- Nem is kell már a vendégeket kérni, sőt, magam is dobtam bele, hiszen szép magyar nyelvünkbe beékelődtek ezek a szavak, már nem is veszi észre az ember, ha csúnyán beszél - mondta a Tényeknek Baráz Gábor, az ötletgazda. Hozzáteszi, hogy jótékony célra megy majd a bedobott pénz, abból ugyanis az egyik felszolgálónak vesznek új cipőt.

Kecskeméttrágár beszédpénzbírságkocsma