2024.04.20, Szombat
A Boróka Kupával indult a tavasz első tájfutása

A Boróka Kupával indult a tavasz első tájfutása

2017.03.06. 11:56

A 2017-es évben március 4-5-én első alkalommal rajtoltak el a tájfutók Kaskantyún, a Hegyisport Szentendre Egyesület és a Kalocsai SE által közösen megrendezett Boróka Kupán. A tavasz első megmérettetésére a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesületéből tíz tájfutó állt a rajthoz.

Hirdetés

Az év első tájokozódási futásán közel 350-en vettek részt. Az ország több pontjáról, valamint a szomszédos országokból is érkeztek versenyzők. Az időjárás igazán kedvezően alakult, hiszen napsütéses idő várta a szombati napon a Kaskantyúra ellátogatókat. A kétfordulós nappali versenyen március 4-én 12:00 órakor egy rövidített normáltávon, míg március 5-én 10:00 órakor pedig normáltávon indultak el versenyzők. A verseny egy homokbuckás, változatos fedettségű, részben nyílt, borókás labirintusokkal tarkított terepen zajlott. A rajt és a cél közötti 1300 méteres távolságot kihelyezett célon keresztül tették meg a tájfutók.

A rajt előtt a résztvevők magukhoz vették a tájfutás alapvető eszközeit: a tájolót, a térképet, valamint a dugókákat. A versenyközpontban emellett lehetőség kínálkozott profi tájfutó sportfelszerelések vásárlására vagy akár egy közös étkezésre is.

Bár a verseny nem rendelkezett rangsoroló, vagy minősítő jelleggel, ennek ellenére mértek egyéni és összesített időket.

A szervezők természetesen ezúttal is gondoltak a kisebbekre, akik egy, a számukra kialakított szalagozott pályán mutathatták meg tájékozódási tudásukat, mely végén különféle játékokkal jutalmazták őket.

A Kecskeméti Zöld Sportok Egyesületének (KZSE) a Boróka Kupán résztvevő csapatának tagjai: Bereczki Olivér, Capitan Tom, Kamenár Gyöngyvér, Kiszel Gergő, Kovácsné Gyöngyösi Katalin, Kulmán Eszter, Labancz Balázs, Peltzer Márk, Sipos Gergő, valamint a csapatvezető Kiszel Sándor. A versenyen továbbá részt vett a KZSE vezetője, Hajnal Zsolt, aki két pici gyermekét is magával hozta, hogy együtt futhassanak. Miután a csapat minden tagja célba ért, sor került a verseny technikai elemzésére is.

Hajnal Zsolt elmondta: mivel Kecskemét városában az elmúlt évtizedben eme sportágban nem volt működő, sikeresen tevékenykedő egyesület, ezért mi 2011-ben az egyesület létrehozásával célul tűztük ki, hogy: a tájfutást népszerűsítsük Bács-Kiskun megye székhelyén és szűk vonzáskörzetében, valamint nagy hangsúlyt és sok energiát kívánunk ráfordítani az utánpótlás nevelésre is. Ezért aki érdeklődik a tájfutás iránt: várjuk egy próbaedzésre!

 

Keresd fel a KZSE FACEBOOK oldalát: https://www.facebook.com/kecskemetizoldsportokegyesulete/

Bánki Jusztina – edző            +36/20-249-0730                   [email protected]

Galéria

KecskemétKecskeméti Zöld Sportok EgyesületeKaskantyúBoróka Kupa2017 tavasztájfutás