2024.03.29, Péntek

Idén is kipróbálhatják magukat pilótaként a diákok a Kecskeméti Repülőbázison

mh59.hu

2017.02.07. 11:08

2017. május 16-19. között Iskolások Hete címen nyílt hetet tart általános- és középiskolás, valamint felsőoktatási intézmények nappali tagozatos diákjai számára az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis. Ez évben is látványos bemutatókkal és sokszínű programokkal várja vendégeit a kecskeméti repülőbázis.

Hirdetés

Fontos információk a rendezvénnyel kapcsolatban:

Programok:

- Statikus bemutató – JAS-39 Gripen; AN-26; valamint a muzeális repülőgépek
- Haditechnikai bemutató – gépjárműtechnika, tűzoltók; pisztoly és gépkarabély
- Pilótaruházat 
- Fotózás pilótával, katonával
- A művelettámogató zászlóalj, vegyvédelmi század, tűzoltó gépjárművének bemutatása
- Őrkutya bemutató
- Az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Különleges Díszelgő Csoportjának bemutatója
- Katonai Zenekar műsora 
- MH KIKNYP 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda Bács-Kiskun megyei kirendeltségének toborzó illetve tájékoztató előadása.
- Katonai sátor: a diákok pihenésképpen, tábori körülmények között, katonai sátrakban tízóraizhatnak.

- A programokon keddtől péntekig, 9:00-től 13:30-ig csoportosan vehetnek részt a diákok és az őket kísérő pedagógusok, előzetes jelentkezés illetőleg regisztráció után. (A csoportok az érkezésük várható időpontját a táblázatban kérjük tüntessék fel.) 
- A táblázatban megjelölt kapcsolattartó adatainál kérjük vezetékes telefonszám helyett, mobil telefonszámot megadni a könnyebb és gyorsabb kapcsolatfelvétel érdekében.
- Felhívjuk figyelmüket, hogy a regisztráció abban az esetben tekinthető elfogadottnak, ha az alábbi linken letölthető táblázatot elektronikusan hiánytalanul kitöltötték, majd megküldés után, megkapták a visszaigazoló emailt a repülőbázis részéről.

regisztrációs lap

- Tájékoztatjuk, hogy a repülőbázis befogadó képessége limitált, így naponta maximum 500 főt tudunk fogadni. Az ezen felül érkező kérelmek elutasításra kerülnek.
- A bérelt busszal érkezőknek lehetőségük van a bázis területére behajtani a rendszám és a gépjárművezető adatainak előzetes megadásával.
- Amennyiben a leadott táblázathoz képest adat vagy létszám változás történik, a látogatás napján kérjük jelezni a csoportot kísérő katonának.
- Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programok időjárás függőek. A bázis területén  lehetőség van a csoportok által hozott ital és étel elfogyasztására, erre kijelölt hely áll rendelkezésre. 
- A helyi járattal érkezőknek felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a repülőbázis - a tavalyi évhez hasonlóan - kérte a helyi volántársaság közreműködését a járatok sűrítése érdekében. Az ezzel kapcsolatos döntésről emailben tájékoztatjuk a helyi járattal érkező csoportok kapcsolattartóját.
- Regisztrációra 2017. április 28-ig van lehetőség.

További információ: Tóth Róbert hadnagy, [email protected], tel. 06 76 510800/ 2542

Kecskemétprogramok2017Iskolások heteMH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis