2024.04.25, Csütörtök

A tudás iránti vágyakozás az idősebbeket is megilleti! – Oklevél átadás a Harmadik Kor Egyetemén

2017.01.20. 13:10

Végéhez ért a Harmadik Kor Egyeteme elnevezésű két féléves szabadegyetemi program harmadik tanéve. Ennek eredményeképpen január 20-án, délelőtt ünnepélyes keretek között kapták meg elismerő okleveleiket a programban részt vevő, Kecskeméten és környékén élő nyugdíjasok a kecskeméti Városháza dísztermében.

Hirdetés

A Harmadik Kor Egyeteme nagy sikerű előadássorozata a Pécsi Tudományegyetem szervezésében és Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával valósult meg. 

Az elmúlt évben összesen 224 fő jelentkezett a Kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme programjára. A szabadegyetemi program sikerességét mi sem bizonyítja jobban, hogy ebből az összlétszámból ma 216 fő számára oklevelek kiosztására kerülhetett sor.

A 10 órakor kezdődő ünnepségen elsőként Dr. Tiba István, a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a Hirös Város Népdalkör kórusa szórakoztató és egyben szívmelengető énekeik hangoztak el.

A záróünnepségen ezt követően köszöntőt mondott Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere, Dr. Horváth Béla, a Pécsi Tudományegyetem KPVK dékánja, valamint Dr. Szécsi Gábor a Pécsi Tudományegyetem KPVK, Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központ tanszékvezető-igazgatója.

A köszöntők sorát Mák Kornél kezdte. Kiemelte, hogy a tudás iránti vágyakozás is egy emberi érték, mely nem csak az ifjúsághoz köthető, hiszen aki műveli önmagát, az saját tehetségét is műveli, és mindez korosztálytól függetlenül az idősebbekre is vonatkozik.

Dr. Horváth Béla köszöntőjében elmondta, hogy a Harmadik Kor Egyeteme program során mindig ügyelnek arra, hogy a lehető legszélesebb körű tematikát állítsák össze az idősebb korosztály számára, hiszen az is fontos, hogy a programban részt vevő nyugdíjasok megtalálják a saját érdeklődési körüknek megfelelő irányvonalat.

A harmadik köszöntőt Dr. Szécsi Gábor a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezető-igazgatója tartotta, aki egy Babits versben foglalta össze gondolatait, azzal is útmutatóul szolgálva a nagyérdeműnek.

A köszöntők végére a programban résztvevő nyugdíjasok megkapták a várva várt elismerő okleveleiket.

Galéria

KecskemétoktatásHarmadik Kor Egyeteme2017Pécsi Tudományegyetemoklevél átadás